Dierenpark De Oliemolen heeft angst voor haar voortbestaan

Het Nederlandse dierenpark De Oliemolen lijdt net als vele andere parken onder de verplichtte sluiting vanwege het COVID-19 virus. Het park vreest zelfs voor haar voortbestaan, wat zou betekenen dat 750 dieren niet meer in het park zullen kunnen blijven.

 

Dierenpark De Oliemolen gelegen in Tilburg trekt aan de alarmbel. Het park krijgt naar eigen zeggen totaal geen overheidssteun tijdens de verplichtte sluiting omwille van het COVID-19 virus. Ook wanneer het park ging aankloppen bij de bank waar ze al 30 jaar klant zijn, ving men bot. Een lening om de moeilijke periode te overbruggen zat er jammer genoeg niet in, verteld het park aan Omroep Brabant in een persverklaring.

Het park richtte zelf een donatiepagina op waarop mensen zelf een bedrag kunnen storten om zo het park te helpen. Op de pagina valt te lezen dat het park in deze moeilijke periode nog steeds blijvende kosten heeft om al haar 750 dieren te voederen en verzorgen. Het park hangt jaarlijks af van de inkomsten die ze krijgen via de bezoekers. Momenteel heeft het park dus totaal geen inkomen meer. “Als het zo door gaat kunnen wij ook onze opvang van de exotische huisdieren, waar niet meer voor gezorgd kan worden, niet meer voortzetten.” Laat het park weten in de boodschap.

Op de pagina valt te zien dat het park hoopt een bedrag van 35.000 euro bij elkaar te sprokkelen, de teller van donaties heeft ondertussen de 12.000 euro al overschreden.

 

Wij van Themeparkfreaks wensen het park, dat zichzelf het vreemdste dierenpark van Nederland noemt, alvast alle succes toe.

 

Alle updates over COVID-19 kan je hier terugvinden. 

 

Bron en foto: Dierenpark De Oliemeulen, Omroep Brabant