Diergaarde Blijdorp maakt masterplan bekend

Het Rotterdamse dierenpark dat al 163 jaar bestaat heeft haar masterplan tot 2030 bekendgemaakt. De nadruk van dit plan ligt op de bijdrage voor natuurbehoud, maar ook op educatie, dierenwelzijn, onderzoek en fokprogramma’s.

 

In het plan is veel aandacht voor de olifanten en de gorilla’s. Zo zal het buitenverblijf van de olifanten sterk vergroot worden via ‘oliducten’. De uitbreiding zal gebeuren richting het huidige Bongo-verblijf. Tijdens de tweede fase wordt het buitenverblijf aangevuld met een speciaal bullenverblijf.

Momenteel wordt de oude Rivérahal vernieuwd. Hierdoor zal ook het gorillaverblijf aangepast worden. In de zuidkant van de oude tuin zal een duurzaam binnenverblijf komen met een bosrijk buitengebied.

Diergaarde Blijdorp wil uitgroeien tot een dierentuin van wereldklasse en het wil zo’n kleine 2 miljoen bezoekers aantrekken. De mooie natuur waar het park naar streeft, gecombineerd met de 21 rijksmonumenten, zouden dit moeten creëren. Daarom worden ook alle rijksmonumenten gerestaureerd. De Rivièrahal is het grootste meesterwerk van de zoo. De hal zal vernieuwd worden en terug meer dienen als ontmoetingspunt voor de gasten, met horeca en tentoonstellingsmogelijkheden. De werken aan de Riviérahal zullen in 2021 starten.

Dit jaar zal het oude plein voor de ingang vernieuwd worden. Ook het flamingoverblijf zal een overnetting krijgen. In de loop van dit jaar wordt ook begonnen met de restauratie en omvorming van de bergdierenrots (rijksmonument) naar een Himalayagebied voor kleine panda’s. Tegelijk wordt er in de Oceaniumhal gewerkt aan het project “eilandhoppen”. Dit omvat een nieuw tropisch gedeelte voor endemische eilanddieren van Madagaskar, Komodo en Galapagos.

 

 

 

Bron & foto: Diergaarde Blijdorp