Openingsdatum grootste reuzenrad ter wereld bekendgemaakt

Tijdens de Wereld Expo van 2020 in Dubai zal het grootste reuzenrad ter wereld geopend worden. Het gaat om het Ain Dubai dat maar liefst 210 meter hoog wordt en dat het huidige wereldrecord zal verpulveren. De opening is voorzien voor 20 oktober 2020.

 

Na het hoogste gebouwd ter wereld, de Burj Khalifa van 828 meter hoog, de grootste indoor skihal ter wereld, de grootste en hoogste fonteinenshow ter wereld en het grootste winkelcentrum in de wereld, opent er dit jaar in Dubai ook nog het hoogste Reuzenrad ter wereld met de Ain Dubai. Daarnaast staat in de Verenigde Arabische Emiraten ook al de snelste achtbaan ter wereld met Formula Rossa.

Met 2 jaar vertraging begon in mei 2015 de bouwwerken aan de Ain Dubai op Bluewaters Island in Dubai, gelegen in de Verenigde Arabische Emiraten. Het gigantische reuzenrad moest origineel openen in 2018 maar de bouwwerken duurde 2 jaar langer dan gepland. Ondertussen is de officiële openingsdatum bekendgemaakt, want het reuzenrad zal haar eerste officiële rondjes maken tijdens de Wereld Expo van 2020 die loopt van 20 oktober 2020 tot en met 10 april 2021.

 

Het reuzenrad is maar liefst 210 meter hoog en stoot daarmee de 167,6 meter hoge High Roller in de Verenigde Staten van Amerika met gemak van de troon. In het reuzenrad zullen 1.400 mensen tegelijk kunnen plaatsnemen in 48 verschillende gondels. De Ain Dubai was een investering van 270 miljoen euro.

 

Bronnen: Wikipedia & allesoverdubai

Foto’s: Tim Michielsen – Themeparkfreaks.eu