Ook Amerikaanse Disneyparken sluiten nu de deuren

Ook de Amerikaanse pretparken nemen maatregelen tegen het coronavirus. Zo maakte Disneyland Park en Disneyland California Adventure bekend dat de parken gesloten zullen zijn van 14 maart tot het einde van de maand. Hetzelfde geldt voor de Disneyparken in Florida. Die maatregelen maakte Disney bekend op hun eigen website en via sociale media.

 

Nadat het bevel van de gouverneur van Californië, Gavin Newsom, alle openbare bijeenkomsten van meer dan 250 mensen had verboden, heeft Disney de tijdelijke sluiting van het Disneyland Resort aangekondigd vanwege de voortdurende verspreiding van het coronavirus (COVID-19). Ook het Europese Disney-parken in Frankrijk sluiten de deuren.

In een officieel bericht kondigt Disneyland Resort het volgende aan:

“Hoewel er geen gevallen van COVID-19 zijn gemeld in Disneyland Resort gaan we na zorgvuldige bestudering van de richtlijnen van de overheid en in het belang van onze gasten en medewerkers door met de sluiting van Disneyland Park en Disney California Adventure, beginnend op de ochtend van 14 maart tot het einde van de maand.

De hotels van Disneyland Resort blijven open tot maandag 16 maart om gasten de mogelijkheid te bieden om de nodige reisarrangementen te maken. Downtown Disney blijft wel gewoon open. We zullen de huidige situatie volgen en het advies en de begeleiding volgen van federale ambtenaren, staatsambtenaren en gezondheidsinstanties. Disney blijft personeelsleden betalen gedurende deze periode.

Disneyland Resort werkt samen met gasten die hun bezoek willen wijzigen of annuleren en zal restitutie verlenen aan degenen die hotelboekingen hebben tijdens deze sluitingsperiode.”

Voor vragen en annuleringen worden gasten aangemoedigd om The Walt Disney Travel Company te bellen op het Amerikaanse telefoonnummer (714) 520-5050.

Deze nacht kwam ook de melding binnen dat ook Walt Disney World in de Amerikaanse staat Florida als gevolg van het coronavirus zal sluiten.

 

Bron: Disneyland Resort