Disneyland Parijs sluit de deuren door Coronavirus

Alle eerdere maatregelen ten spijt, worden er steeds strengere maatregelen genomen om de verspreiding van het virus in te dijken. Na alle Aziatische Disneyparken wordt nu ook Disneyland Parijs, het drukstbezochte themapark van Europa, getroffen.

Nu er bijkomende maatregelen getroffen worden door overheden wereldwijd kan het niet anders dan dat de pretparkindustrie volgt. De Walt Disney Company neemt geen risico en sluit Disneyland Parijs vanaf maandag 16 maart 2020. De gevolgen hiervan zijn natuurlijk immens. Niet alleen voor de mensen die er werken, maar ook voor ieder die een reisje naar het land van Mickey Mouse gepland had. De hotels van het resort blijven voorlopig wel geopend om iedereen die nu aanwezig is toch de mogelijkheid te bieden om de nodige reisvoorbereidingen te treffen. Ook blijven alle restaurants en winkels open in de Disney Village. De sluiting is momenteel gepland tot het eind van de maand maart.

 

Buiten Europa

De Disney Cruiseline vaart niet meer uit over de hele wereld en dit tot eind maart.

In Azië bevinden zich 3 Disneyresorts. Het resort in Shanghai is sinds maandag 9 maart langzaam terug aan het opstarten. Het park blijft gesloten maar Disneytown, het Wishing Star Park en het Shanghai Disneyland Hotel zijn terug open met beperkte operations. De andere 2 resorts, Tokyo & Hong Kong, zijn volledig gesloten. Het resort in Tokyo is al zeker gesloten tot begin april, er is verder geen specifieke datum meegedeeld. In Hong Kong is er al helemaal geen termijn op gezet. Een heropeningsdatum zal worden aangekondigd van zodra het kan.

De overige 2 Disneyresorts bevinden zich in Amerika. Het originele park, Disneyland in Anaheim, is gesloten vanaf 14 maart maar de hotels zullen openblijven tot 16 maart. Ook hier blijft Downtown Disney open. De sluiting staat gepland tot het eind van de maand maart.

Als laatste het grootste Disneyresort ter wereld, Walt Disney World. Ook hier ontsnappen ze niet aan het virus en zal het resort de deuren sluiten. Ongebruikte tickets worden verlengd tot het eind van het jaar en ook de jaarpassen zullen verlengd worden met het aantal dagen dat het resort gesloten blijft. Als je een verblijf geboekt had tijdens deze periodes krijg je een volledige terugbetaling en tot de check-in datum 30 juni kan je zonder kosten alles omboeken of annuleren.  Ook hier staat de sluiting momenteel gepland tot eind maart.

 

Alle info in dit artikel is up to date tot en met 13 maart, 11 uur.