Chinese pretparken sluiten de deuren door uitbraak Coronavirus

De Chinese overheid heeft door de uitbraak van het Coronavirus beslist het openbare leven aan banden te leggen, om zo de verspreiding tegen te houden. Zo werd in meerdere steden al het openbaar vervoer stilgelegd en worden nu ook gemeenschappelijke instanties verzocht te sluiten, hieronder ook tal van pretparken.

 

Door de uitbraak van het Coronavirus, dat opdook rond de stad Wuhan in China heeft de Chinese overheid besloten om heel wat gemeenschappelijke plekken te sluiten, zo is bijvoorbeeld een deel van de Chinese muur gesloten voor bezoekers. Ook het openbare vervoer werd stilgelegd in meerdere steden.  Nu treffen deze voorzorgsmaatregelen de Chinese pretparken. Zo kondigde Shanghai Disney Resort vanaf morgen tijdelijk te sluiten, bezoekers die al tickets en dergelijke boekten kunnen een schadevergoeding vragen. Ook parken uit de OCT Group, Happy Valley Group, Sunac Lands groep en heel wat ander parken sluiten voorlopig de deuren. Wanneer de parken weer mogen openen is voorlopig niet te voorspellen.

 

Udate 26/01/2020

Ook Hong Kong Disneyland  houdt de deuren gesloten.

 

Het Coronavirus

Aangenomen wordt dat deze nieuwe variant van het Coronavirus, dat eerder al opdook als varianten Sars en Mers, veroorzaakt werd door de aanraking van dierlijke producten op een markt in de Chinese stad Wuhan. Het virus besmette ondertussen al bijna 1000 mensen in de regio en er overleden al minstens 25 personen hierdoor. De verspreiding kan verergerd worden  door het feit dat vele Chinezen op 25 januari naar familie reizen om het Chinese Nieuwjaar te vieren.

Het virus doet zich voor als een stevige verkoudheid maar zorgt voor ook voor ernstige longklachten en kortademigheid. Aangezien dit een nieuwe variant is, is de mens hiertegen nog niet bestand en kan het afweersysteem deze ziekte niet bestrijden.

In China wordt momenteel volop gewerkt aan het ontwikkelen van een vaccin, maar dat is er voorlopig nog niet, waardoor strenge voorzorgen genomen worden.

 

Bronnen: Roller Coaster Dream, rivm, hartvannederland, Disneyland

Foto: MasaneMiyaPA – Wikimedia