Bellewaerde maakt naam van nieuwe family coaster bekend

Onder toeziend oog van pers en genodigden onthulde Bellewaerde de naam van hun nieuwe family coaster. De baan zal Wakala heten en is een verwijzing naar een oude legende van de Canadese Kwakiutl stam. Vanaf het voorjaar van 2020 zullen bezoekers deze nieuwe familiale attractie kunnen ontdekken in de Canada-zone.

 

Dit jaar opent Bellewaerde een nieuwe familiale coaster met de naam Wakala. Deze naam is een knipoog naar de Kwakiutl-stammen van de Canadese indianen. Het belangrijkste vervoermiddel van deze stammen is de kano. Deze vormen dan ook de belangrijkste inspiratiebron voor de thematisatie van de attractie en zullen terug te vinden zijn in de treinen en de ingangszone om zo perfect aan te sluiten bij de Canada-zone. Volgens de legende was Wakala een stamhoofd die op een dag met zijn kano boven de wolken begon te zweven om zo de wereld te ontdekken. Een rit op deze achtbaan moet je meenemen op deze vlucht boven de wolken.

“Bellewaerde investeert heel bewust in deze coaster omdat dit een familiale attractie is voor het hele gezin en geschikt is voor kinderen vanaf 1 meter hoogte,” aldus Stefaan Lemey, directeur van Bellewaerde. “Wakala is een perfecte aanvulling voor het bestaande aanbod in het park. Bellewaerde biedt zijn bezoekers met deze attractie een nieuwe sensatie, die zowel jong als oud samen kunnen beleven,” vervolgt Stefaan.

De baan, met een lengte van 660 meter en een hoogte van 21 meter, zal heel wat comfortabele bochten bevatten en 2 liftheuvels waarvan één een kleine lancering bevat. Om het familiale karakter te bewaren doet men er alles aan om de baan zo soepel mogelijk te maken. Hiervoor maken ze bijvoorbeeld gebruik van speciale wielen en zijn de supports gevuld met zand om schokken tegen te gaan. Om zoveel mogelijk bezoekers te laten genieten van de attractie zal Bellewaerde 3 treinen van telkens 20 personen inzetten waardoor ze een capaciteit van 1000 personen per uur hebben.

De nieuwe achtbaan werd op maat gemaakt voor Bellewaerde door de Duitse attractiebouwer Gerstlauer en zal een maximumsnelheid behalen van 50km/u. Voor de ontwikkeling en bouw is een investering van 7.5 miljoen euro voorzien wat het meteen de grootste investering in 20 jaar maakt voor het park.

Bron: Bellewaerde