Bobbejaanland lanceert nieuwe logo

In 2020 krijgt het logo van Bobbejaanland een update. Avontuur, natuur en plezier blijven belangrijke waarden. “We willen geen breuklijn met het verleden maar een verderzetting in een aangepast jasje om zo het logo voor een brede doelgroep – families en thrillseekers – terug aantrekkelijker te maken, anno 2020.”  

 
De link naar het voorgaande logo is nog duidelijk door de kleuren en het lettertype. De kleuren werden subtiel aangepast volgens onze waarden en het lettertype kreeg een grondige opfrisbeurt om de leesbaarheid te versterken.   

Daarnaast besliste Bobbejaanland ook om de naam op twee regels te plaatsen waardoor we iets minder de nadruk leggen op Bobbejaan, onze oprichter, en het woord ‘land’ een meer prominente plaats krijgt. Het feit dat er in Bobbejaanland zich meer en meer themagebieden aftekenen, heeft die keuze zeker beïnvloed.  ‘Land of Legends” – het themagebied waar de snelste triple launch coaster van de Benelux werd gebouwd – is hiervan het meest recente voorbeeld.   

 

Het logo draagt onze parkwaarden uit tot in de kleinste details. Zo maakten we het geheel gebogen om plezier en positiviteit uit te stralen maar ook de dynamiek van ons attractiepark te benadrukken. Ook de kronkel die door het logo loopt, versterkt deze dynamiek. Dit is een groot verschil met het vorige logo dat te statisch was en amusement enkel uitdrukte in vrolijke kleuren. 

De 3D, brokstukjes en de ‘grunch’ van het logo leggen dan weer de nadruk op het avontuurlijke karakter van Bobbejaanland, gelegen in een mooie groene omgeving. Een land waar veel te beleven én te ontdekken valt.