RMC krijgt concurrentie: GCI stelt eigen hybride rollercoaster voor

Great Coasters International (GCI) heeft tijdens de IAAPA expo uitgepakt met een eigen hybride rollercoastertrack, hiermee zet het de aanval in op RMC, het bedrijf dat de laatste jaren hoog scoorde met hun hybride achtbanen. De aankondiging van de Amerikaanse fabrikant lijkt de strijdt om de hybride rollercoasters nu helemaal open te gooien.

 

Eind november vindt uit goede gewoonte de expo plaats van de International Association of Amusement Parks and Attractions waar traditioneel alle fabrikanten over heel de wereld naar toe komen om hun nieuwigheden voor te stellen. Ook dit jaar werden er gigantisch veel nieuwe concepten voorgesteld.

De Amerikaanse fabrikant Great Coasters International (GCI) heeft tijdens de IAAPA expo een belangrijke nieuwigheid voorgesteld in Fun Spot America te Orlando. Het bedrijf pakte uit met hun eigen hybride rollercoaster, een stalen track die op hun houten achtbanen geplaatst kan worden. Hiermee gaat het rechtstreeks de concurrentie aan met het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction (RMC) die momenteel als enige fabrikant uitpakte met het hybride-concept en op korte tijd er de pretpark industrie mee veroverde.

Great Coasters International kennen we van hun houten achtbanen zoals Heidi The Ride in Plopsaland De Panne, Joris en de Draak in de Efteling, Troy in Toverland en Wodan in Europa-Park. Met de hybride achtbanen zullen houten supports met stalen track gecombineerd worden, hiermee zullen de achtbanen geklasseerd worden als stalen rollercoasters. Tot nu toe bouwde GCI nog geen stalen achtbanen.

 

 

Bron: IAAPA

Foto’s: Midway Mayhem