Japans pretpark bouwt ’s werelds grootste Godzilla

Het Japanse pretpark Nijigen no Mori zal in 2020 een nieuw themagebied openen. Dit gebied komt helemaal in het teken te staan van het Japanse filmmonster Godzilla. De absolute blikvanger moet een oversized sculptuur worden van het monster. Het gaat over een beeld van het hoofd en bovenlichaam en het is maar liefst 120 meter lang.

 

Nijigen no Mori opende in 2017 op het Japanse eiland Awaji-Shima en dompelt haar bezoekers onder in de populaire wereld van manga en anime. In 2020 moet het nieuwe themagebied ‘Godzilla Interception Operation Awaji’ meer bezoekers naar het park lokken. In het nieuwe gebied wanen bezoekers zich wetenschappelijke onderzoekers die via een zip-line de mond van Godzilla betreden. Daarnaast kunnen bezoekers ook deelnemen aan een interactief spel door op cellen van het monster te schieten.

 

Het park bedacht eveneens een achtergrondverhaal. Het eiland waarop het park zich bevindt werd namelijk aangevallen door het monster. Nadat de regering afweergeschut met een verdovend middel heeft ingezet werd het monster bewusteloos. Het is aan de bezoekers om de regering verder te helpen.

De Godzilla-replica wordt 20 meter hoog, 25 meter breed en 55 meter lang. Daarmee is deze replica van Godzilla de grootste ter wereld! Het ontwerp is gebaseerd op de Godzilla uit de film Shin Godzilla die verscheen in 2016. Verder zal het themagebied ook worden uitgerust met een souvenirwinkel en een restaurant.