Karls Erlebnis-Dorf pretparken openen verschillende nieuwe achtbanen

Het gaat goed met de pretparken van Karls Erlebnis-Dorf in het Noordoosten van Duitsland. Nadat in 2018 de eerste achtbaan van de groep succesvol geopend werd, zijn er verschillende nieuwe rollercoasters aangekondigd in andere pretparken van de groep.

 

Karls Markt is een bedrijf dat zijn oorsprong kent in het maken van aardbei confituur. Ondertussen bezitten ze 7 pretparken die in het teken staan confituur en aardbeien. De eerste achtbaan van Karls-groep werd geopend op 21 april 2018 in Karls Erlebnis-Dorf Elstal. De achtbaan kreeg de naam K2 en is een Tube Coaster van de Zwitserse fabrikant ABC Rides. De familie rollercoaster van een halve kilometer lang werd indrukwekkend gethematiseerd en was meteen populair bij alle bezoekers.

 

Door het succes van K2 werd dit jaar met Erdbeer Raupenbahn ook een achtbaan geopend in Karls Erlebnis-Dorf Rövershagen. Deze keer ging het om een kinderachtbaan met de Big Apple/Wacky Worm lay-out gebouwd door het Italiaanse SBF Visa Group. Later dit jaar opent er nog een tweede achtbaan in het park met Kaffeekannen-Express, een gethematiseerde aangedreven achtbaan van de zelfde fabrikant.

 

Maar ook voor 2020 heeft de groep alweer nieuwe achtbanen aangekondigd in twee van haar parken. Zowel Karls Erlebnis-Dorf Koserow alsook Karls Erlebnis-Dorf Zirkow krijgen er volgend jaar een nieuwe achtbaan bij. Beide rollercoasters krijgen de naam Erdbeer Raupenbahn en zullen zoals deze van Karls Erlebnis-Dorf Rövershagen kinderachtbanen zijn van de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group. Het worden dus achtbanen met de Big Apple/Wacky Worm lay-out. Als we Erdbeer Raupenbahn vertalen komen we uit op “Aardbeien rupsbaan”.

 

Bron: rcdb 

Foto: Nicolas Rélot