Busch Gardens Williamsburg onthult treintje Pantheon

Terwijl de bouw van de multi-launch coaster Pantheon in Busch Gardens Williamsburg volop bezig is, konden de fans tijdens de IAAPA-beurs in Orlando voor het eerst een glimp opvangen van het treintje dat over de baan zal rijden.

 

In het Amerikaanse park Busch Gardens Williamsburg wordt volop gebouwd aan een indrukwekkende nieuwe achtbaan, die volgend jaar zal geopend worden. Pantheon wordt een multi‑launch coaster, gebouwd door Intamin Amusement Rides. De achtbaan zal meerdere lanceringen bevatten en een metershoge spike. Fans waren uiteraard bijzonder benieuwd naar de treintjes die over de baan zullen rijden. Hun nieuwsgierigheid werd tijdens de IAAPA-beurs van dit jaar gespijsd door de onthulling.

 

 

Pantheon

Deze achtbaan wordt gebouwd door Intamin Amusement Rides. Pantheon zal in totaal vier lanceringen bevatten, waarbij je telkens sneller gaat. De eerste maal word je gelanceerd aan 57,9 km/h (voorwaarts), vervolgens aan 80,4 km/h (voorwaarts), nogmaals aan 98,2 km/h (achterwaarts) en uiteindelijk aan 107,8 km/h (voorwaarts). De topsnelheid zal mogelijks elders in de baan bereikt worden.

Pantheon krijgt een lengte van 1.014,4 meter, maar aangezien je voorwaarts en achterwaarts gaat op de spike, zal je een totale afstand afleggen van 1.280 meter. Een ritje op de nieuwe achtbaan zal 2,5 minuten duren. Op de baan zullen twee treintjes rijden die telkens plaats bieden aan 20 personen.

 

 

Meer updates vindt u hier.

 

Bron: Busch Gardens Williamsburg

Foto: Coaster Kings