Hoogste punt Iron Gwazi bereikt in Busch Gardens Tampa

In het Amerikaanse pretpark Busch Gardens Tampa is het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction volop bezig met de ombouw van de duellerende houten achtbaan Gwazi naar de hybrideachtbaan Iron Gwazi. Tijdens de bouw werd onlangs het hoogste punt bereikt.

 

In het Amerikaanse pretpark Busch Gardens Tampa is het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction volop bezig met de ombouw van de duellerende houten achtbaan Gwazi naar de hybrideachtbaan Iron Gwazi. Onlangs werd het laatste deel van de lifthill geplaatst waarmee het hoogste punt van de baan bereikt werd, dit hoogste punt ligt op 62,8 meter.

 

 

Iron Gwazi

Iron Gwazi wordt 62,8 meter hoog, 1242,1 meter lang en zal een topsnelheid behalen van 122,3 km/h. In de baan zullen drie inversies komen. De attractie wordt voorzien van een first drop van 91°, wat het de steilste achtbaandrop maakt van alle hybrideachtbanen in de wereld. Een ritje zal 1 minuut en 50 seconden duren en er zullen 12 airtime momenten zijn. Voor de bouw werd beroep gedaan op Rocky Mountain Construction.

Iron Gwazi krijgt niet alleen het wereldrecord van steilste achtbaandrop op een hybride achtbaan, het is ook de snelste hybrideachtbaan ter wereld en is samen met Zadra in Energylandia de hoogste hybrideachtbaan ter wereld.

 

 

Meer updates vindt u hier.  

 

 

 

Bron: Busch Gardens Tampa