Twee nieuwe achtbanen voor Wiener Prater in 2020

Het Weense stadspark Wiener Prater krijgt er volgend jaar twee nieuwe achtbanen bij. De eerste werd ondertussen al opgebouwd en werd een zogenaamde Roller Ball Coaster. De bouw van de tweede nieuwe achtbaan zal weldra beginnen.

 

Wie volgend jaar het Weense Wiener Prater bezoekt zal twee nieuwe achtbanen kunnen ontdekken. Op foto’s van fansite The Red Coaster Channel konden we de opbouw van de eerste alvast volgen. Deze eerste werd geleverd door het Zwitserse bedrijf Ride Engineers Switzerland, dat een eerste exemplaar van dit type opende in Schwaben Park.

 

 

De Roller Ball Coaster heeft een hoogte van 28,50 meter. Je wordt hierbij verticaal omhoog getakeld. Daarna gaat de gondel over een bochtig parcours. De gondels schommelen tijdens de rit heen en weer.

Over de tweede nieuwe achtbaan is momenteel nog niet zo heel veel bekend. Het zou gaan om een familiale achtbaan, waarvan de bouw binnenkort zal aanvatten.

 

Bron en foto’s: The Red Coaster Channel