Eerste trackdelen aangekomen voor 10-looper achtbaan in Flamingo Land

Het Engelse pretpark Flamingo Land gaat volgend jaar uitpakken met een grote nieuwe achtbaan. Het gaat om een looping achtbaan waarbij bezoekers maar liefst 10 keer overkop zullen gaan. Na maanden van speculatie zijn nu de eerste trackdelen aangekomen in het park.

 

Ondanks dat Flamingo Land lange tijd officieel niets bekendmaakte over de komst van een nieuwe attractie, werd de voorbije maanden het bewijsmateriaal voor de bouw van een rollercoaster met 10 inversies aan een snel tempo opgestapeld. In juli werd de bouwaanvraag voor een nieuwe rollercoaster met inversies goedgekeurd. Het was pas op 3 oktober 2019 dat het park voor het eerst de komst van de rollercoaster bevestigde. Dit deed het park aan de hand van een Facebookpost, waarbij een foto geplaatst werd van de eerste track die aangekomen was in het park.

Flamingo Land zal dus in 2020 een 10-looper achtbaan openen die gebouwd wordt door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. Het verhaal rond de desbetreffende rollercoaster is een grote soap, want de rollercoaster heeft de voorbije 8 jaar rondgereisd over de hele wereld zonder opgebouwd te worden. Zo belandde de achtbaan in Brazilië en Maleisië, maar nog nooit maakte iemand er een ritje op. Het opmerkelijke verhaal, dat leest als een roman, kan je hier terugvinden.

De rollercoaster voor Flamingo Land zal een hoogte krijgen van 33 meter en een snelheid behalen van 85 km/u. In totaal wordt de achtbaan 875 meter lang en er zullen dus 10 inversies in de baan zitten.

De achtbaan zal zeer gelijkend worden op Colossus in Thorpe Park, die in 2002 opende en destijds het wereldrecord brak voor meeste inversies op een rollercoaster. Hiermee is de komst van de attractie op zich een opmerkelijke keuze van Flamingo Land, aangezien er nu twee gelijkaardige achtbanen in het Verenigd Koninkrijk zullen staan.

Toch is de keuze ook begrijpelijk, want beiden parken zijn 4 uur rijden van elkaar verwijderd. De meest voor de hand liggende reden is dat Flamingo Land de derdehandsrollercoaster naar verluid voor slechts 2,5 miljoen euro zou gekocht hebben. Een fractie van wat de nieuwprijs is, die geschat wordt op ongeveer 15 miljoen euro.

 

 

Bron: Flamingo Land, rcdb

Foto’s: Flamingo Land, Thrill Nation