Sfeerverslag: Movie Park Germany – Halloween – 04 oktober 2019

Naar jaarlijkse traditie trekken Themeparkfreaks Bob, Dorien, Jonathan en Tristan richting Bottrop, waar in Movie Park Germany het halloweenevenement plaatsvindt. Nieuw voor dit jaar was het spookhuis Ningyo. Jammer genoeg waren de weergoden ons niet zo gunstig gezind en regende het de hele dag.

 

Op deze druilerige dag konden we toch niet weerstaan om de vernieuwde waterattractie Area 51 uit te testten. De vernieuwde darkride neemt je mee naar een Amerikaanse legerbasis waar naar verluidt Aliens verborgen worden. De attractie kreeg een hoognodige opknapbeurt en volledig nieuwe soundtrack, die we wel konden smaken.

Omdat de regendruppels talrijk uit de lucht vielen, zochten we wat beschutting in de indoorattractie The Lost Temple. Hier wordt je meegenomen tot diep onder de grond, alhoewel, de liftscène werd blijkbaar geschrapt. Eens in het voertuig gestapt word je belaagd door dinosaurussen.

Eveneens indoor is de achtbaan Van Helsings Factory. Een bescheiden baantje dat ongelofelijk veel plezier weet te bieden.

En zo kwamen we aan bij de nieuwste achtbaan, Star Trek: Operation Enterprise. Een launched coaster van Mack Rides waarbij je driemaal gelanceerd wordt. Niet meteen de sterkste lancering, maar wel een zeer leuke baan.

Aangekomen in het westerngedeelte van het park kropen de dappersten in de vrijevaltoren The High Fall, die net voor je razendsnel naar beneden valt de stoeltjes voorover laat kantelen. Nadien kwam de houten achtbaan Bandit aan de beurt. Deze is na een meervoudige retracking terug te genieten, maar zoals een echte bandiet het betaamd slaat hij af en toe toch nog met zijn zweep.

Ondertussen werd het tijd voor de stuntshow Crazy Cops New York. Hier razen de snelle bolides voorbij en halen halsbrekende stunts uit, voor ons een verplichtte halte tijdens een dagje in het park.

Als laatste indoorattractie besloten we Time Riders aan te doen, waar John Cleese je meeneemt op tijdreis, maar of deze zonder brokken verloopt…?

Een hapje eten deden we in het Van Helsing Buffet restaurant, waar gekozen werd voor ribbekes. Ik moet toegeven dat ik er al veel lekkerdere gegeten heb.

Goed op tijd voor het eerste spookhuis opende gingen we aanschuiven bij de nieuwe aanwinst Ningyo. Hier kom je in een ziekenhuis terecht waar je eeuwige schoonheid beloofd wordt. Jammer genoeg kon maar de halve groep het volledige huis doen, onderweg leidde een medewerker namelijk een deel mensen via de deur naar buiten en kon ik zo niet de volledige ervaring opdoen. Dit stelde enorm teleur.

Wat niet teleurstelde waren de talrijke scare actors die doorheen de scare zones dwaalden. We hadden een beetje gevreesd dat deze tijdens de regen niet te zien zouden zijn, maar het tegendeel was waar.

Ons volgende spookhuis werd The Slaughterhouse, waar men een vleesverwerkend bedrijf betreedt. Hier worden echter geen koeien of varkens geslacht, jijzelf loopt namelijk het risico in stukken gesneden te worden. Een sterk huis met de nodige scares.

Mijn favoriete spookhuis blijft al jaren Circus of Freaks en ook dit jaar kon dit me enorm bekoren. Het parcours werd voor deze editie omgedraaid en wat ooit de uitgang was is nu de ingang geworden, waar je via een circustent binnengaat. Onderweg kom je heel wat gekke clowns en dieren tegen.

Ook bij de herberg Hostel gingen we langs. Dit spookhuis draait om de film Hostel waarbij je overnacht in een zogenaamde herberg en op een feestje terecht komt. Hier proberen wulpse prostituees je te verleiden. Maar opgelet, dit zou wel eens je laatste beurt kunnen zijn. Geen echt enge scares, maar de sfeer die hier hangt vond ik zeer goed.

Onderweg naar Wrong Turn kropen we nog op de hangende achtbaan Jimmy Neutron’s Atomic Flyer, een baantje waarvan de naam langer is dan de rit, maar wel superleuk.

En zo kwamen we aan bij Wrong Turn, een spookhuis waarvoor je €5 moet ophoesten. Je betreedt hier de vaargeul van de oude darkride Ice Age, die omgedoopt werd tot een nationaal bos. Onderweg is het pikdonker en zie je enkel wat door een lantaarn die je meedraagt. Maar opgelet, af en toe valt het licht weg. Een zeer leuke ervaring, maar voor €5 had ik toch net wat meer verwacht, met deze oppervlakte had naar mijn mening meer gedaan kunnen worden.

We pikten ook nog een donker ritje mee op de vernieuwde rapid river Excalibur – Secrets of the Dark Forest. Doorweekt waren we toch al door de regen, maar deze attractie deed er toch nog een schepje bovenop.

Nog twee spookhuizen te gaan. Het voorlaatste werd Insidious 2, waarbij je opnieuw scenes uit deze film kan ontdekken. Een best sterk spookhuis op een beperkte oppervlakte onder de tribunes van de stuntshow. Als laatste deden we Campout, waarbij je een bos betreedt waar een scoutsgroep kampeert. Door de regen en slijk was de ervaring dit jaar iets minder dan afgelopen jaren, maar zeker leuk als tussendoortje.

We hoopten Ningyo opnieuw te kunnen doen om de volledige beleving te krijgen, maar het park besloot de wachtrij, waar amper volk in stond, al te sluiten om 21.15. Maar liefst 45 minuten voor parksluiting, balen!

Als afsluiter van onze dag keken we naar de slotshow aan de grote fontein aan de ingang. Deze zat zeer leuk in elkaar. Lasers en vuurwerk wisselden elkaar af en op een groot scherm werd het verhaal verteld. We vonden deze zeker de moeite waard, maar blijkbaar vonden de buren deze minder leuk. We vernamen namelijk achteraf dat het grote vuurwerk geschrapt moest worden.