Magnus Colossus in Terra Mítica blijft ook in 2019 gesloten

De toekomst van Magnus Colossus in het Spaanse pretpark Terra Mítica is zeer onzeker. De houten achtbaan draaide in 2015 haar laatste rondje en zal ook dit jaar niet meer geopend worden. Hiermee blijft de achtbaan voor het vierde jaar op rij gesloten, zonder enig teken dat dit in de toekomst zal veranderen.

 

Het blijven zeer onzekere tijden voor Magnus Colossus in Terra Mítica. De achtbaan maakte zijn ritjes eind 2015 en bleef sinds dien voor onduidelijke redenen gesloten. Het pretpark laat heel weinig los over Magnus Colossus en kon tegenover onze redactie niet eens bevestigen of de achtbaan ooit nog zal heropenen. Dit terwijl Magnus Colossus de blikvanger van het Spaanse pretpark is.

De 1149,7 meter lange achtbaan werd gebouwd in 2000 op de helling van een berg door de Roller Coaster Corporation of America. De rollercoaster behaalt op het parcours een snelheid van 92 km/u en heeft een drop van 36 meter. Met deze statistieken is de achtbaan zowel de 5de snelste als 6de langste houten achtbaan van Europa.

 

Bron: Themeparkfreaks, Terra Mítica