Wiegand waterrides presenteert Slide Coaster

Wiegand waterrides wilt met een nieuw glijbaanmodel de lat wat hoger leggen binnen de waterparkindustrie. In deze glijbaan worden inzittenden doormiddel van een sleepvoertuig op het traject gelanceerd. Daarmee stapt de fabrikant af van vele klassieke technieken die gebruikt worden bij waterrides.

 

De Duitse fabrikant wiegand.waterrides stelde het nieuwe model voor tijdens de IAAPA Expo Asia. Deze expo is de grootste beurs van de attractie-industrie op het Aziatische continent, en ging door van 11 tot en met 14 juni 2019 in Shanghai, China. Het is de eerste keer dat een bedrijf moderne achtbaantechnieken combineert met een waterattractie.

Het innovatieve model wordt Slide Coaster genoemd en werd ontwikkeld in samenwerking met Up & Down Engineering. Binnen enkele seconden wordt een bootje tot 50 km/u versneld doormiddelvan een sleepvoertuig, voordat het vervolgens zelfstandig de rest van de route afglijdt. De lancering van het sleepvoertuig vindt plaats op een rechte helling en leidt tot een versnelling van maximaal 0,8 g.

 

 

Omdat de lancering van de katapult inzittenden versnelt tot de maximale hoogte van de waterglijbaan, vanwaar de route uiteindelijk naar een lager niveau leidt, hoeven bezoekers niet naar het hoogste punt te lopen. Zowel de route, de lengte en de versnelling van deze attractie kunnen individueel aangepast worden. Een klant voor deze nieuwe attractie is nog niet bekend.

Bronnen:  parkerlebnis.de, wiegandwaterrides.de