Cedar Fair neemt waterparken Schlitterbahn over

De Amerikaanse pretparkgroep Cedar Fair heeft een overeenkomst afgesloten om twee grote waterparken van Schlitterbahn in Texas over te nemen. Daarnaast hebben ze ook nog een optie om een derde locatie in Kansas City over te nemen voor verdere uitbreiding.

 

Cedar Fair Entertainment Company, een groep die reeds heel wat preparken en waterparken bezit, heeft bekend gemaakt dat ze twee iconische waterparken van Schlitterbahn zullen overnemen in Texas. Deze overname zal een investering van 261 miljoen dollar met zich meebrengen.

 

Richard Zimmerman, CEO van Cedar Fair, is zeer blij met de overname. “Deze eigendommen zullen nieuwe markten voor ons aanboren in de groeiende regio van Texas en staan in lijn met onze strategie. Schlitterbahn staat bekend voor hun innovatie en toewijding om hun gasten een onvergetelijk ervaring te bieden. Het is dan ook niet voor niets dat enkele van hun parken bekroond zijn tot beste waterpark in de wereld.”

 

Vorig jaar mocht Cedar Fair reeds 25,9 miljoen bezoekers verwelkomen in hun parken. De twee overgenomen waterparken zullen zorgen voor 1,2 miljoen extra bezoekers. De portfolio van Cedar Fair zal na deze overname 15 parken tellen en meer dan 2000 kamers verdeeld over 6 parken. Naast de waterparken heeft men ook nog een optie om een locatie over te nemen van 40 hectare in Kansas City waar vroeger ook een Schlitterbahn waterpark te vinden was.

 

Bron: Cedar Fair