Fotoalbums: Duitse rodelbanen – mei 2019

Themeparkfreaks Bob, Jonathan, Bert en Tim trokken langsheen enkele Duitse rodelbanen tijdens een super leuke trip. Een van de Rodelbanen die we aandeden was de geweldige Speed Bob van AltmühlBOB.

 

Greuther Keller – mei 2019

De Sommerrodelbahn van Greuther Keller is een zeer bescheiden baantje, dat toch de nodige pit bevat. Deze Alpinecoaster, gebouwd door Wiegand heeft een lengte van 360 meter.

Erlebnisfelsen Pottenstein – mei 2019

Bij Erlebnisfelsen Pottenstein kan je genieten van meerdere activiteiten. Een grote blikvanger is een grote uitkijkbrug, die je een zicht geeft op de vallei rond het park. Een andere is de rodelbaan Frankenrodel. Deze heeft een lengte van 1200 meter. Ook de Alpinecoaster Frankenbob bevat de nodige pit en biedt een ritje aan van 1000 meter. De meest speciale creatie van Wiegand die dit park bezit is Hexenbesen. Dit is een hangende achtbaan, waarbij je met twee personen plaatsneemt in de gondel. Misschien niet de meest opwindende ervaring, maar zeker een bezoekje waard.

AltmühlBOB – mei 2019

Bij AltmühlBOB kan je twee creaties van de Duitse bouwer Wiegand terugvinden. De eerste is een Alpinecoaster die de naam AltmühlBOB draagt. Deze heeft een lengte van 670 meter. Maar de hoofdreden van ons bezoek was de in 2017 geopend SpeedBob. Deze heeft een lengte van 555 meter en behaalt een snelheid van 60 km/h. Wat deze echt spectaculair maakt zijn de drie airtimeheuvels, waarover de Bobs scheren, wat je behoorlijke wat airtime geeft.