Track nieuwe achtbaan Bobbejaanland bijna compleet

Themeparkfreaks trok dit weekend opnieuw naar Bobbejaanland om de vooruitgang te volgen van het nieuwe themagebied Land Of Legends en uiteraard de nieuwe achtbaan Fury.

 

Het gaat nu zeer snel bij de bouw van de nieuwe achtbaan Fury in Bobbejaanland. Het grootste deel van de track staat inmiddels recht. We kunnen al de eerste inversies zien en de twee spikes, waarvan eentje het hoogste punt van 43 meter zal bereiken. Ook de gigantische tophat is compleet. Deze torent hoog boven de skyline uit van het park en kan je zelfs al spotten wanneer je onderweg bent naar het park.

Ook het aankleden van de zone gaat vlotjes. Naast de achtbaan zien we al de draak staan en in de wachtrij Typhoon merkten we een mythisch wezen op. De kleur van Typhoon werd enkele weken geleden al vervangen door een ijzig blauw en aan het station is sindsdien ook verder gewerkt. Bij sledgehammer werd het bovendeel voorzien van een nieuwe kleur en kregen de palen aankleding, net als de operatorhokjes. Ook het Stationsgebouw van fury is in volle opbouw; je kunt zien dat het transformeert in een kasteeltje. Op het watergebied lijkt het voorlopig nog even wachten om daar vorderingen te zien.

Foto’s: Bob Van dyck, jonas Van der Vloet