Er is heel wat achtbaan nieuws uit de Gulliver-parken. Verschillende achtbanen verlieten de parken en zullen volgend jaar vervangen worden door een aantal nieuwe. Het gaat om compacte achtbanen met draaiende karretjes.

 

Er is heel wat achtbaan nieuws uit de Gulliver-parken naar buiten gekomen. Vorig seizoen sloot in elk Gulliver-park een achtbaan, dit seizoen heropenden ze niet meer en bleken ze definitief uit de parken te verdwijnen. Volgend jaar zullen ze vervangen worden door Spinning Coasters.

Het was een onverwacht incident dat vorig jaar gebeurde die aan de basis ligt van het achtbaan nieuws. Heel wat kinderen kwamen in september vast te zitten op de Crazy Train in Gulliver’s Warrington toen een wiel afbrak van de Pinfari achtbaan van het type Mini Mega Coaster MM29.

 

Door de plaats waar de achtbaan kwam vast te zitten duurde het verschillende uren voor de kinderen geëvacueerd konden worden. Na een grondig onderzoek kon de fabrikant niet garanderen dat een dergelijk incident niet meer zou gebeuren. Het park was absoluut niet te spreken over wat er gebeurd was en besloot daarop de achtbaan voor goed te verwijderen uit het park.

Ook in Gulliver’s Milton Keynes werd de Python achtbaan verwijderd, deze is immers van het zelfde model als de Crazy Train. De Switchback achtbaan uit Gulliver’s Matlock Bath, die wel is waar gebouwd is door I.E. Park, moest er ook aan geloven en zou dit jaar ook niet meer heropenen.

 

Deze drie achtbanen zullen teruggestuurd worden naar Italië van waar ze vandaan komen. Ondertussen schieten er in Gulliver’s Milton Keynes en Gulliver’s Warrington nog maar drie van de vier achtbanen over, en Gulliver’s Matlock Bath houd zelfs nog maar 1 achtbaan over. Te weinig volgens het park management, daarom zullen er nieuwe achtbanen aangekocht worden.

De nieuwe achtbanen zullen kleine rollercoasters zijn met draaiende karretjes, hoogst waarschijnlijk worden het Compact Spinning Coasters van de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group. Deze achtbanen zijn de laatste jaren enorm populair en duiken overal op.

 

Het park management kon ons al bevestigen dat een spinning coaster naar Gulliver’s Warrington zal gaan en ook eentje naar het nieuwe Gulliver’s Valley Resort dat volgend jaar de deuren moet openen. Het lijkt er op dat ook de andere twee parken een dergelijke achtbaan zullen krijgen, al is dat nieuws nog niet bevestigd.

Het gloednieuwe Gulliver’s Valley Resort zal naast de spinning coaster ook de Runaway Train uit Gulliver’s Warrington krijgen. Verder zal er ook een houten achtbaan gebouwd worden die een kopie zal worden van de Antelope uit Gulliver’s Warrington. De eerste fase van Gulliver’s Valley Resort zal in 2020 haar deuren openen. De jaren erna zal het resort, inclusief hotels, pretpark en waterpark, verder uitbreiden tot het grootste resort van de groep. Het resort zal gebouwd worden in Rotherham, in het Engelse graafschap South Yorkshire.