Kentucky Flyer geopend in Kentucky Kingdom

Het Amerikaanse Kentucky Kingdom opende op 28 april haar deuren voor het nieuwe seizoen. Samen met al de bestaande attracties, opende het park ook een nieuwe achtbaan: Kentucky Flyer. Deze houten familie achtbaan is de zesde achtbaan van het park.

 

In de Amerikaanse staat Kentucky is op zondag 28 april de enige nieuwe houten achtbaan in Amerika van dit jaar geopend: Kentucky Flyer. Deze family coaster van de Amerikaanse fabrikant Gravity Group is 14,3 meter hoog, 392,6 meter lang en haalt een maximale snelheid van 56 km/h, waardoor ze voor de volledige familie toegankelijk is. De houten baan is gebouwd op een stalen structuur, waardoor de baan als een hybride achtbaan wordt beschouwd. Verder bevinden zich in de lay-out van de baan 12 airtime momenten, waar je uit je stoel wordt geslingerd, te zien in onderstaande video. De treinen zijn vormgegeven als kleine vliegtuigjes, passend bij de naam van de nieuwe aanwinst.

 

 

Na jaren vol tegenslag in de geschiedenis van het park, heeft de park de voorbije jaren een ware metamorfose ondergaan met de bouw van onder andere 3 nieuwe achtbanen over de voorbije 5 jaar: Lightning Run, Storm Chaser en nu Kentucky Flyer, waardoor er nu zes achtbanen in het park te vinden zijn. Ook kreeg hun andere houten achtbaan, Thunder Run, deze winter wat aandacht. Daar werd een deel van de baan vervangen voor een betere ritervaring.

 

 

Bron: Kentucky Kingdom, rcdb.com
Foto: Coaster101.com