Na 55 jaar sluit Sybrandy’s Speelpark definitief

Het Nederlandse Sybrandy’s Speelpark is bezig aan haar laatste seizoen. Nog tot eind augustus kan je een bezoek brengen, waarna het park definitief haar deuren sluit. Na lang zoeken heeft men geen koper gevonden waardoor het park noodgedwongen moet sluiten.

 

Zondag 25 augustus 2019 is de laatste openingsdag van Sybrandy Speelpark in Oudemirdum. Met jaarlijks 40.000 bezoekers was het zeker geen onbelangrijke speler en heeft het een mooie geschiedenis achter de rug.

In 1964 opende het park voor het eerst haar deuren als vogelpark en fazanterie met 500 vogels op 2 hectare grond. De jaren daarna werd het park uitgebreid met een bar en speeltuin, waarbij het is uitgegroeid tot het attractiepark voor kinderen van 3 tot 13 jaar.

Voor eigenaar Simon Sybrandy die met pensioen gaat was het een zeer moeilijke beslissing. Aangezien het voor zijn zoon Rienk Sybrandy tijd was voor iets anders staat het speelpark sinds 2013 te koop. Simon zegt hierover het volgende: “Tot onze grote spijt is deze niet gevonden. Diverse kandidaten hebben interesse getoond in ons speelpark, maar helaas heeft dit niet tot een overname geleid. We vinden het ongelooflijk jammer dat het park na 55 jaar de deuren sluit. We hadden het graag anders gezien, want het is een gezond en goedlopend bedrijf.”

In het najaar van 2019 zullen de attracties en inboedel verkocht worden via een online veiling. De grond zelf blijft in handen van de familie Sybrandy.

 

Bron: Sybrandy’s Speelpark