Europese bizon geboren op het Domein van de Grotten van Han

Woensdag 24 april, werd een kleine Europese bizon geboren op het Domein van de Grotten van Han. De dreumes verkeert in uitstekende gezondheid en huppelt al vrolijk rond naast zijn mama!

 

Bedreigde diersoort

Het Domein van de Grotten van Han zet zich sinds jaren in voor de bescherming en het behoud van de natuur en de dieren uit onze contreien. Een kleine eeuw geleden stond de bizon op het punt om uit te sterven. Het is dankzij verscheidene programma’s voor herinvoering van bedreigde diersoorten dat we deze imposante kolos hebben kunnen redden! De situatie van de bizon blijft echter delicaat, reden te meer om dankbaar te zijn voor iedere geboorte!

Back in to the wild

Sinds 1999 worden bizons afkomstig van ons Domein in vrijheid uitgezet in het ongerepte Roemenië. Het was in 2015, dat in totaal 6 bizons, allemaal afkomstig van Han sur Lesse, hun volledige vrijheid hebben teruggevonden in het wild! Volgend jaar doen we weer mee aan een soortgelijk programma, met 3 van onze vrouwtjes bizons en wie weet, onze pasgeboren kapoen!

Roze of blauw?

Het geslacht is nog niet gekend, en daarom heeft onze deugniet vandaag nog geen naam. We wachten dus nog even af tot we zeker zijn of het een jongen of een meisje is. Maar ondertussen kan je hem of haar uiteraard wel alvast komen bewonderen in de vallei van het Wildpark!