Dynamite officieel geopend in Freizeitpark Plohn

In het Duitse Freizeitpark Plohn is de nieuwe achtbaan Dynamite officieel geopend. Dynamite werd gebouwd door Mack Rides. De baan is van het type Big Dipper, dat we al kennen van Lost Gravity in Walibi Holland.

 

 

Na het seizoen van 2017 sloot Freitzeitpark Plohn zijn 40 jaar oude achtbaan Silver Mine, waarvan je in de wachtrij van de nieuwe baan nog een trein kan ontdekken. Silver Mine moest plaats maken voor een nieuw paradepaardje: Dynamite.

Dynamite is net zoals Lost Gravity in Walibi Holland een Big Dipper coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. De rollercoaster heeft treinen waarbij de buitenste zitjes geen vloer hebben, waardoor de bezoekers door de lucht zweven.

Dynamite start met een lift hill van 44 meter hoog. Daarna duiken de bezoekers naar beneden in een Dive Drop waarbij ze al meteen overkop gaan alvorens voor de rit goed en wel gestart is. De first drop eindigt in een tunnel onder de grond waar de trein een snelheid van 100 km/u haalt. Hierna komt een Over Banked Curve en een Helix van 270°. De rit eindigt met een looping en een Zero-G Roll waarbij de inzittenden gewichtloosheid ervaren.

 

 

Een ritje op Dynamite is mogelijk vanaf een lengte van 1m30. De baan heeft twee treinen waarin telkens plaats is voor 8 passagiers. Voor Freitzeitpark Plohn was het de grootste investering in hun geschiedenis. Ter vergelijking: El Toro kostte tussen 5,1 en 5,4 miljoen euro.

 

Op foto’s gedeeld op sociale media kunnen we de nieuwe achtbaan in alle glorie bewonderen.

Bron: Freizeitpark Plohn

Foto’s: Freundeskreis Kirmes und Freitzeitpark