Wildwood Grove open voor publiek: 7 nieuwe attracties in Dollywood

Het Amerikaanse pretpark Dollywood heeft het nieuwe themagebied Wildwood Grove geopend. De uitbreiding bevat 7 nieuwe familiegerichte attracties, waaronder een nieuwe achtbaan. Met een budget van 37 miljoen dollar is het de duurste investering in de geschiedenis van het park.

 

Mede-eigenares Dolly Parton, bekend van hits als 9 to 5 en Jolene, opende het nieuwe gebied Wildwood Grove. “Toen ik een klein meisje was dat opgroeide in de heuvels van de Smoky Mountains, liet ik vaak mijn verbeelding de vrije loop, iets wat ik nu nog steeds doe. Grote dromen dromen over hoe het zou zijn om met een familie van beren op pad te gaan in het bos of hoe leuk het zou zijn om een rit te maken op vlinders en libellen.” zei Dolly Parton.

 

De blikvanger is De Wildwood Tree, een unieke boom waar de hele dag door optredens plaatsvinden. De boom is getooid met 650 brandende vlinders en 9000 bladeren die dansen in de wind. Elke avond zal een show plaatsvinden waarbij de vlinders oplichten en de zone mooi kleurt.

 

Verder bevat de zone nog een hoop andere nieuwe attracties. De grootste nieuwigheid is Dragonflier, een suspended family coaster gebouwd door Vekoma. De baan heeft een hoogte van 19,3 meter en behaalt een maximumsnelheid van 75,6 km/u. De track is 453 meter lang. Het is de 9de achtbaan voor Dollywood.

 

Andere nieuwe attracties zijn:
* Black Bear Trail: een paardenbaan waarbij de paardjes zijn vervangen door beren.
* Great Tree Swing: een schommelboot met als thema een blad dat naar benden dwarrelt.
* TreetopTower: een uitkijktorentje waarbij je plaatsneemt in reuzeneikels.
* The Mad Mockingbird: een zweefmolen op de rug van een vogel. Terwijl je rond de boom vliegt, kan je zelf de vleugels besturen.
* Frogs and Fireflies: Een kikkermolen die we kennen uit de Plopsa-parken.
* Hidden Hollow: een klimaatgecontroleerde ruimte voor gezinnen om te verkennen en in te spelen.
* Wildwood Creek: een waterspeelgebied.

 

Naast al het attractiegeweld is er in het gebied ook een nieuw restaurant te vinden onder de naam Till & Harvest.

Enkele foto’s van het nieuwe gebied.

Bron: blooloop
Foto’s: coaster101