RMC laat er geen gras over groeien: Testritten van start in Nagashima Spa Land

Amper 6 dagen nadat het laatste stukje track werd geplaatst van Hakugei in Nagashima Spa Land is men begonnen met de testritten. Het is de Amerikaanse topconstructeur Rocky Mountain Construction die instond voor de conversie van de houten achtbaan White Cyclone naar een nieuwe moderne hybride achtbaan. Het is de eerste keer dat RMC een achtbaan bouwt in Azië.

 

 

In 2017 kondigde Nagashima Spa Land aan dat de iconische houten achtbaan White Cyclone grote veranderingen zou ondergaan waarvan de werken maar liefst anderhalf jaar in beslag zouden gaan nemen. Ondertussen heeft de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction (RMC) de achtbaan omgebouwd tot een hybride rollercoaster.

In maart 2018 gingen de eerste afbraakwerken bij White Cyclone van start. In juli kwamen de eerste nieuwe trackdelen aan in het park en in oktober 2018 werd dan ook de eerste blauwe track geplaatst. In november volgde de lifthill.

In januari 2019 werd een indrukwekkende first drop van 80° opgebouwd, die je meteen naar adem doet snakken vanaf het eerste moment. Verder werden er ook drie inversies geïnstalleerd en heel wat andere leuke elementen kregen vorm. Op 3 maart werd het laatste trackdeel geplaatst en amper 6 dagen later op 9 maart vonden de eerste testritten al plaats. Hiermee toont RMC aan dat ze er alles willen aan doen om vooropgestelde openingsdatum van maart te halen.

Hakugei zal een topsnelheid halen van 107 km/u. In totaal is de achtbaan 1530 meter lang en 55 meter hoog. Tijdens de rit zullen er krachten tot 4G bereikt worden en er zijn 3 inversies. De first drop bevat een hoek van 80°.

 

White Cyclone opende in 1994 en was de langste houten achtbaan in Azië. De achtbaan had een hoogte van 42 meter en een lengte van 1700 meter, goed voor snelheden tot 102 km/u. De achtbaan werd gebouwd door Intamin Amusement Rides. Het is de eerste achtbaan van Intamin die wordt omgebouwd door RMC.

 

Het volledige project kan u hier op de voet volgen.