De nieuwe attractie van Potts is bijna klaar voor opening

In het Duitse Potts Park is Säbelsaurus zo goed als klaar voor het nieuwe seizoen. De nieuwe attractie is een Butterfly XL, gebouwd door Sunkid Heege. Deze komt in een prehistorisch themagebied te staan.

 

Met de bouw van Hobelflug en Crazy Cars in 2017 en 2018 maakte Potts Park het begin van een themazone. Dit jaar voegt het park met Säbelsaurus een derde attractie toe aan het gebied dat draait rond het stenen tijdperk.

Säbelsaurus is een Butterfly XL die gebouwd wordt door Sunkid Heege. De XL-variant is in grondoppervlakte 6 meter langer dan de gewone versie. De hoogte bedraagt 7,50 meter, terwijl dat de standaardversie een hoogte heeft van 6,10 meter. In een butterfly (XL) zit je met twee tegenover elkaar. Vervolgens wordt de gondel tot op het hoogste punt getakeld. Eenmaal op het hoogste punt, wordt de gondel losgelaten. De attractie slingert via de zwaartekracht heen en weer om uiteindelijk terug tot stilstand te komen.

Op foto’s die het park heeft gedeeld zien we dat rond de baan een skelet van een dinosaurus is gebouwd, met langs de ene kant de staart, in het midden de romp met boven je hoofd de ruggengraat en langs de andere zijde het hoofd. De gondel is gethematiseerd met langs beide kanten het hoofd van een sabeltandtijger.

De nieuwe attractie mist enkel nog het nodige hekwerk. Op 13 april opent Potts Park opnieuw de deuren.

Bron: parkerlebenis.de

Foto’s: Potts Park