Aquatica Orlando wordt eerste waterpark met autisme-certificaat

Het Amerikaanse waterpark Aquatica Orlando is naast Sesame Place een erkend autisme centrum met aangepaste accommodatie voor deze gasten. Het is daarmee het eerste waterpark ter wereld met dergelijk statuut.

 

Aquatica Orlando in de Amerikaanse staat Florida heeft als doel een onvergetelijke dag te bezorgen aan al hun bezoekers, ook diegenen met autisme of een andere speciale aandoening. Daarom heeft het park nauw samengewerkt met het International Board of Credentialing and Continuing Education Standards (IBCCES) om een Certified Autism Center (CAC) te worden.

Zo een beslissing gaat echter niet over een nacht ijs. Zo werden er personeelsleden speciaal opgeleid zodat ze de juiste skills, kennis en expertise hebben om juist om te gaan met deze gasten. Daarnaast moest het park ook beschikken over een Quiet Room. Deze private kamer biedt rust voor gasten die even moeten afzien van het teveel aan zintuigelijke prikkels. Meer informatie over al hun aanpassingen vind je op de website van Aquatica.

Ook in het zusterpark Sesame Place in de buurt van Philadelphia, waar ze vorig jaar een nieuwe achtbaan openden, hebben ze dergelijk certificaat ontvangen. Dat was het eerste pretpark dat zo’n certificaat in ontvangst mocht nemen.

 

Bron en foto: Aquatica