Rainbow MagicLand onthult 4 nieuwigheden voor 2019

Rainbow MagicLand start 2019 met een nieuwe eigenaar die dadelijk een vierjarig vernieuwingsoffensief start. Het is de bedoeling om in 4 jaar tijd 40 miljoen euro te investeren.
Sinds kort is Pillarstone de enigste eigenaar van Rainbow MagicLand, het pretpark vlakbij Rome. De nieuwe directeur is Guido Zucchi.

 

Het was al bekend dat over een periode van vier jaar in totaal 40 miljoen euro zou worden geïnvesteerd in uitbreidingen en vernieuwingen. Nu onthult Rainbow MagicLand de vier nieuwigheden die bezoekers in 2019 kunnen verwachten.

We mogen een volledige nieuw themagebied Tonga verwachten. Tonga zal een junglezone worden met 3 attracties: een log flume, verkeersparcours voor kinderen en een speeltuin.

Op de concepts is te zien dat de log flume Nui Lua rond een vulkaan worden opgebouwd. De baan zal 260 meter lang zijn en 2 drops omvatten, een van 8 meter en een van 13 meter. De ritduur zal 3 minuten bedragen.

Voor de kleinste bezoekers wordt in april een verkeersparcours aangeboden. Hier kunnen kinderen een eerste rijervaring krijgen en een rijbewijs halen.

De laatste volledig nieuwe attractie in het nieuwe jungle-gebied zal ook gericht zijn op jongere bezoekers. Een speeltuin van 500 m² voor kinderen tot 12 jaar nodigt uit tot avonturen met glijbanen, klimrekken en meer.

De vierde nieuwigheid vervangt een bestaande: Het spookhuis Demonia wordt ontmanteld, maar in plaats daarvan komt het nieuwe Haunted Hotel. Hier moeten ook levende acteurs worden gebruikt.

Ten slotte zullen in 2019 ook renovaties worden uitgevoerd. Een nieuw informatiecentrum en EHBO station zal worden gebouwd, het Castello restaurant zal worden herbouwd als een zelfbedieningsrestaurant en de Main Street wordt vernieuwd. In 2019 zal in totaal ongeveer 8 miljoen euro worden geïnvesteerd.

 

Tijdens een persevenement heeft het pretpark ook aangekondigd dat de licentieovereenkomst met de Italiaanse animatiestudio Rainbow in 2021 afloopt en niet zal worden verlengd. Zo zullen onder licentie gemaakte thema’s in de toekomst het pretpark verlaten.

Het parkt hoopt om binnen vijf jaar 1,2 miljoen bezoekers per jaar te bereiken.

Rainbow MagicLand start het nieuwe seizoen op 6 april 2019.

 

 

Bron: Rainbowmagiclandfans