Tivoli Friheden vervangt looping coaster door interactief plein

Het Deense pretpark Tivoli Friheden sloot vorig jaar haar looping coaster Orkanens Øje. Vele fans hoopten dat dit de komst van een nieuwe achtbaan zou betekenen. Ondertussen blijkt dit niet het geval te worden, het park opent dit jaar een vrijevaltoren en op de locatie van de oude achtbaan zal een plein aangelegd worden.

 

Na de sluiting van de achtbaan Orkanens Øje kwam er een behoorlijke ruimte vrij in Tivoli Friheden. De achtbaan werd gebouwd door Pinfari, een Italiaanse fabrikant en sloot aan het einde van vorig seizoen. Dit seizoen zal het park als nieuwe attractie de hoogste torenattractie van Denemarken openen met Hjertekig. Deze toren zal zowel een vrijevalattractie als uitkijktoren worden.

De ruimte, die vrijkwam na het verwijderen van de achtbaan, zal hervormd worden tot een recreatief plein.  Det Grønne Torv, zoals dit zal heten, wordt een plein dat elk seizoen een ander bestemming kan krijgen. In de zomer is er  de mogelijkheid om te spelen tussen de stralen van een fontein, en in de winter kan de fontein worden omgetoverd tot een ijsbaan.

Naast de fonteinen, zal er ook ruimte zijn voor bloemen met zonnecellen als bladeren. De energie van de zonnecellen helpt de fontein en de verlichting in het park aan te drijven.

 

Bron en foto: Tivoli Friheden