Nieuwe glijbaan voor AQUApark Oberhausen

In het voorjaar van 2019 zullen bezoekers van het Duitse AQUApark Oberhausen kunnen genieten van een gloednieuwe ervaring. Sinds november is men daar bezig met de bouw van een gloednieuwe glijbaan die uniek is in Europa en die 1,5 miljoen euro zal kosten.

 

Nadat men vorig jaar het kindergebied en kleedkamers heeft aangepakt, zal het subtropisch zwemparadijs dit jaar een unieke nieuwigheid openen voor het publiek. Op de oppervlakte van het buitenbad van 9000 vierkante meter is men namelijk bezig met de bouw van een zogenaamde “Racer-slide” die uniek zal zijn voor Europa.

Deze avonturenglijbaan zal een doorgedreven mijnthema krijgen en zal vele speciale effecten bevatten. Daarnaast zal het mogelijk zijn om met 3 personen tegelijk af te dalen en zo te racen tegen elkaar. Om het racegevoel nog meer te benadrukken zal ook de tijd gemeten worden per baan.

Midden november werd een mijlpaal bereikt in de bouw van deze nieuwigheid, waarbij het dak op het trappenhuis geplaatst werd. Men heeft ervoor gekozen om deze toren het uitzicht te geven van de vroegere watertoren die te vinden was in de Mülheimer Straße 1 in Oberhausen.

De glijbaan zal toegankelijk zijn voor bezoekers vanaf 8 jaar en zal 80 meter lang worden.

 

Enkele bouwfoto’s

Bron: AQUApark Oberhausen