Bouwwerken houten achtbaan Majaland Kownaty gaan de hoogte in

De eerste trackdelen voor de nieuwe houten achtbaan van het Poolse Plopsa pretpark Majaland Kownaty zijn onlangs geplaatst. Voor de bouw staat de Amerikaanse bouwer Great Coasters International in, hetzelfde bedrijf dat de gelijkaardige achtbaan, genaamd Heidi The Ride, bouwde in Plopsaland De Panne.

 

Toen het Poolse Plopsa park Majaland Kownaty de deuren opende vorig jaar, werd al meteen bekend gemaakt dat er heel wat uitbreidingen op stapel stonden. Een van de nieuwigheden wordt een houten achtbaan, gebouwd door Great Coasters international.

Ondertussen gaan de bouwwerken de hoogte in, de eerste trackdelen worden geplaatst. Anders dan bij andere banen van deze bouwer is het feit dat de trackdelen niet ter plaatse gefabriceerd worden, maar op het terrein van GCI, in Amerika, zelf. Eens ze daar gebouwd zijn worden ze verscheept naar Polen.

De Poolse houten achtbaan wordt een copy van Heidi The Ride in Plopsaland De Panne. Deze achtbaan is 22 meter hoog, 618 meter lang en heeft een topsnelheid van 71 km/h.

 

 

Bron en foto’s: Majaland Kownaty