Walt Disney World opent 2 achtbanen voor 50ste verjaardag

Het Amerikaanse Disney resort te Orlando gaat groots uitpakken in 2021. Het resort krijgt er verschillende uitbreidingen bij.,Er zullen onder andere 2 gloednieuwe achtbanen open. Vekoma zal instaan voor deze attracties die speciaal ontwikkeld werden voor Disney.

 

Het Walt Disney World Resort te Orlando bevat 2 waterparken en 4 pretparken. Magic Kingdom was het eerste park van het resort, de opening vond plaats in 1971. Hierna opende Epcot in 1982, gevolgd door Disney’s Hollywood Studios in 1989 en het vierde pretpark is Disney’s Animal Kingdom dat openende in 1998. In 2021 wordt het resort vijftig jaar oud en om deze speciale gelegenheid te vieren krijgt het resort verschillende uitbreidingen.

Zo krijgt Magic Kingdom na 25 jaar er een spectaculaire gelanceerde achtbaan bij. Het gaat om de overdekte achtbaan TRON Lightcycle Power Run gebaseerd op film Tron Legacy die uitkwam in 2010. In 2016 werd in Shanghai Disneyland de eerste en voorlopig nog enige TRON Lightcycle Power Run achtbaan geopend. Het is een motorbike achtbaan van de Nederlandse fabrikant Vekoma.

 

Een andere grote uitbreiding voor het resort is de Guardians of the Galaxy rollercoaster die gepland staat voor Epcot. Dit is groot nieuws voor het park want Epcot was tot nog toe het enige Disneypretpark in de wereld dat geen enkele achtbaan bezat.

Ook voor deze nieuwe achtbaan doet Disney een beroep op de Nederlandse fabrikant Vekoma. Vekoma ontwikkelde speciaal voor deze gelegenheid een nieuwe achtbaan met draaiende karretjes. Maar het wordt niet zomaar een spinning coaster. De treinen worden zodanig uitgerust dat het spinnen van de karretjes perfect gebeuren zoals het park dit wilt. Hierdoor zullen de bezoekers tijdens de darkride gedeeltes altijd met hun gezicht naar de scenes toe gedraaid zitten.

Dit nieuwe concept werd voorgesteld op de IAAPA expo in Orlando. De ontwikkeling van het prototype gebeurde in het Nederlandse dorpje Vlodrop waar Vekoma een fabriek met testlocatie heeft.

 

 

Bron: attractionsmagazine, rcdb