Investering van £300 miljoen voor entertainmentcomplex in Blackpool

Onlangs zijn er plannen onthult om in Blackpool, naast de iconische Blackpool Tower, een immens entertainmentcomplex uit de grond te stampen met onder andere een flying theatre en een rollercoaster restaurant. Voor de bouw is £300 miljoen nodig, zo’n €335 miljoen.

 

De Engelse stad Blackpool heeft plannen om de site naast de iconische Blackpool Tower, zo’n 2,5km van Blackpool Pleasure Beach verwijderd, te ontwikkelen tot een groot vrijetijdscomplex. ‘Blackpool Central’ zal een hele reeks indoorattracties bieden, goed voor 600 000 bezoekers en 1000 extra jobs. Het complex gaat een overkoepelend thema krijgen, ‘Chariots of the Gods’, gebaseerd op de boeken van Eric Von Däniken over allerhande mysteries: van Egyptische Pyramides en grottekeningen tot een mogelijke alien invasie.

 

 

Het complex gaat ook een verscheidenheid aan attracties bieden. De flagship-attractie zou een flying theater moet worden zoals Soaring, Voletarium en This is Holland. Verder beloven ze ook “The world’s most advanced VR experience”, waar bezoekers vrij rondlopen in een virtuele wereld waarin ze het tegen andere spelers opnemen. Daarnaast komt ‘Alien Diner’: een rollercoaster restaurant waar je maaltijd wordt geserveerd op achtbaanrails die volledig in Alien-thema gaan zijn. Daarnaast komen er ook nog een ‘Adventure Land’ en een ‘Thrill and Gaming Zone’ waar volledig gethematiseerde hoogteparcours, thrillrides en andere entertainmenttoestellen op de gasten wachten.

De plannen omvatten ook de toevoeging van nieuwe hotels, restaurants, parkings, eventruimtes etc. aan het strand van Blackpool. Als alles volgens plan verloopt, begint de voorbereidende fase al in 2020. De fysieke bouw van de eerste fase staat voor de zomer van 2021 gepland voor een opening van 2024. De volledige uitwerking van het vooropgestelde plan gaat naar verluidt duren tot na 2029 en kost £300 miljoen, zo’n €335 miljoen.

 

Bron: Blackpool Council 

Foto’s: Blackpool Council