Nieuw thema voor wildwaterbaan Knott’s Berry Farm

Het Amerikaanse park Knott’s Berry Farm renoveert hun huidige wildwaterbaan “BigFoot Rapids” grondig met de toevoeging van een volledig nieuw achtergrondverhaal, thema en naam: “Calico River Rapids”. Met de renovatie worden nieuwe animatronics, themascènes en watereffecten toegevoegd die de bezoekers een nieuwe ervaring zullen geven.

 

“Calico River Rapids” bouwt verder op het huidige thema van de stad Calico. Calico is een spookstad in de bergen van de Californische Mojavewoestijn, waarnaar Knott’s Berry Farm een themagebied heeft gebouwd. Als bezoeker waan je je door een authentieke setting van de spookstad en daar begint je reis. Je vaart op een nooit eerder bevaren rivier, op zoek naar nieuw land. Tijdens die tocht kom je verscheidene verrassingen tegen, zoals watervallen en wilde dieren. Al de animatronics en speciale effecten tijdens de rit worden geleverd door Garner Holt Productions, bekend van hun werk voor Disney en de Efteling (Symbolica en Baron 1898). Zo wordt er bijvoorbeeld een grot gebouwd met een groot aapachtig wezen dat de vaarders de stuipen op het lijf jaagt. Daarnaast worden er ook extra (interactieve) watereffecten geplaatst om de beleving van de bezoekers naar een hoger niveau te tillen.

Al deze thema-elementen moeten ervoor zorgen dat deze tocht een spannende ervaring wordt. De opening wordt voorzien in de zomer van 2019, de perfecte tijd van het jaar om goed nat te worden in een wildwaterbaan.

 

Bron: Knott’s Berry Farm, attractionsmagazine

Foto’s: Knott’s Berry Farm