Topseizoen voor Gardaland

De hekken van Gardaland Magic Halloween zijn nog maar pas gesloten en in afwachting van de volgende opening voor Magic Winter worden de eerste conclusies van het seizoen al getrokken. 2018 is voor Gardaland Resort een echt recordseizoen gebleken, met een positieve tendens zowel voor het Park als voor de twee hotels van het Resort.

 

“Het Park – verklaart Aldo Maria Vigevani, CEO Gardaland – kent een bezoekerstoename van 17% ten opzichte van 2017, terwijl de twee Hotels een bezettingstoename hebben laten zien van 5%. We zijn heel tevreden – gaat Aldo Maria Vigevani verder – dat het ons gelukt is de gestelde doelen te bereiken: Gardaland Hotel en Gardaland Adventure Hotel zijn bijna altijd volgeboekt, dusdanig dat we een kamerbezetting hebben bereikt van 85% in de loop van het afgelopen seizoen.”

Gesterkt door het succes van het seizoen 2018, consolideert Gardaland Resort zijn leadership op het gebied van de thema-hotellerie in Italië dankzij een investering van 20 miljoen euro voor de bouw van Gardaland Magic Hotel. 128 kamers vol magie onderverdeeld in drie verschillende thema’s: Foresta Incantata, Cristallo Magico en Casa del Mago.

Zo krijgt de creatie van de eerste groep thema-hotels in Italië vorm en wordt Gardaland Resort de enige en onbetwiste speler op de markt van thema-accommodatie in Italië.

Wat de buitenlandse markten betreft – waarin Gardaland ook in 2019 overeenkomsten zal blijven implementeren – hebben de hotels van Gardaland Resort een uitstekende stroom toeristen geregistreerd afkomstig uit Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en Groot-Brittannië, waarbij met name gezinnen met kinderen het entertainmentaanbod van Gardaland zeer waarderen. Ook heel positief is de aanwezigheid van toeristen uit Israël, mede mogelijk gemaakt door de inmiddels geconsolideerde verbindingen tussen de luchthaven van Tel Aviv en Verona, met zowel lijn- als chartervluchten.

Gezinnen met kinderen hebben grote belangstelling voor Gardaland Resort, omdat het staat voor een droom die uitkomt, een unieke ervaring die ze beleven na het bezoek aan het Park. Een verblijf in de hotels van Gardaland Resort biedt, naast de functionaliteit en het comfort van een viersterrenhotel, de mogelijkheid unieke emoties te beleven die kinderen nog lang bij zullen blijven.

Kijkend naar van het type gasten dat ervoor heeft gekozen te verblijven in de hotels van Gardaland Resort, is een bijzonder significant gegeven de sterke toename van kamer reserveringen door Italiaanse toeristen – 17,2% meer ten opzichte van 2017 – zo sterk dat de binnenlandse markt op het totaal aan reserveringen in de twee hotels 58,4% behelst. De Top Visitors zijn gezinnen van 4 personen afkomstig uit Rome, Milaan, Turijn, Bari en Venetië met een verblijf van gemiddeld twee nachten.