Bouwwerken van Harry Potter roller coaster vorderen in Universal Studios

Het Amerikaanse pretpark Universal Studios Islands of Adventure gaat volgend jaar uitpakken met een gloednieuwe achtbaan. Het gaat om een roller coaster met meerdere lanceringen in het Harry Potter themagebied.

 

De werken aan de nieuwe Harry Potter achtbaan in het Amerikaanse pretpark Universal Studios Islands of Adventure zijn volop aan de gang. Ondertussen is er al heel wat track opgebouwd, zodat we een idee beginnen te krijgen van de lay-out van de baan.

 

Een eerste deel van de Harry Potter themazone opende in 2010 met een replica van Hogwarts, waarin de darkride Harry Potter and the Forbidden Journey zich bevindt. Aanpalende attracties werden vernieuwd, waaronder de toenmalige Dueling Dragons en Flying Unicorn, die omgedoopt werden tot Dragon Challenge en Flight of the Hippogriff.

 

Vier jaar later werd het gebied verder uitgebreid in het nabijgelegen zusterpark Univarsal Studios Florida. Dit keer met een replica van Daigon Alley en de achtbaan Harry Potter and the Escape from Gringotts. Verder werd er ook een Hogwarts Express gebouwd, die de zones in beide parken met elkaar verbindt. Vorig jaar werd Dragon Challenge gesloopt om plaats te ruimen voor het nieuwe gebied. Het “nieuwe magische avontuur” zal in 2019 openen.

 

Het volledige project kan u hier op de voet volgen.        

 

Bron: Universal Studio’s Orlando

Foto’s: bioreconstruct