Sfeerverslag Bellewaerde Fiësta Mortal Nocturne 02-11-2018

Naar goede gewoonte organiseerde Bellewaerde tijdens het Halloweenseizoen enkele nocturnes waarbij het park geopend blijft tot 21u en je kan genieten van muzikaal vuurwerk als afsluiter. Aangezien ze ook enkele spookhuizen hebben die zich voornamelijk buiten afspelen grepen we de kans om deze ook even in het donker mee te pikken.

 

Enkele weken eerder kwamen we de sfeer al even opsnuiven in Bellewaerde en beleefden we een zeer leuke dag. Hierdoor beslisten we om nogmaals terug te keren tijdens een nocturne, omdat de sfeer dan meestal nog beter is.

Omdat mijn vriendin in de voormiddag nog moest werken kwamen we iets na de middag aan op een overvolle parking C. Het beloofde dus alvast heel wat drukker te worden dan bij ons vorig bezoek. Eens binnen in het park bleek dan ook dat de meeste wachtrijen uitpuilden en bijna allemaal boven het uur uitkwamen. Later die dag bleek dat het ook in de meeste andere pretparken een overrompeling was deze dag.

Gelukkig zijn we al meermaals in Bellewaerde geweest en komen we dus niet echt voor de attracties, maar meer om de extra animatie en decoratie te bekijken. We hadden geluk, want een kwartiertje later begon de eerste korte show met Dona Lucia, de zus van hoofdpersonage Don Eduardo. Gedurende de dag waren er drie van deze shows te vinden doorheen het park waarbij de verhaallijn elkaar opvolgt. Dona Lucia probeert namelijk haar geliefde te wekken uit de dood nadat Don Eduardo hem levend begroef. Voor het familiale karakter van dit park zijn deze shows zeker meer dan oké en leuk om eens te zien.

Aangezien we Mortal River bij ons vorig bezoek niet hadden gedaan beslisten we om aan te sluiten bij de goed gevulde wachtrij. Gelukkig gaat deze rij zeer vlot vooruit en na een klein half uurtje konden we reeds instappen. Net zoals de vorige jaren is er extra decoratie langs de baan aangebracht en zijn er ook laser- en vuureffecten.

De nieuwe Bubbelshow was ons de vorige keer zo goed bevallen dat we beslisten om hem vandaag opnieuw te bekijken. Er waren enkele kleine aanpassingen gedaan die de show enkel maar ten goede kwamen. Er bleek ook nog extra decoratie aangebracht te zijn in het bubbeldoolhof, dat er de vorige keer maar kaal bijlag.

Daarna werd het tijd om onze tickets voor de spookhuizen aan te kopen. Dit jaar waren de meeste spookhuizen betalend en werd er gewerkt met tijdssloten. Aangezien het tijdens ons vorig bezoek kalm was werd hier niet echt naar gekeken, maar op deze drukke dag was men toch iets strenger hierop. We vroegen ook even aan de dame bij de kassa hoe deze nieuwe formule aansloeg en blijkbaar waren de tickets op de meeste dagen toch uitverkocht. Iets later bleek ook dat er toch nog steeds mensen zijn die niet doorhebben dat je moet betalen voor de huizen, ook al staat er een groot bord voor ingang.

We begonnen dan ook met het spookhuis dat ons de vorige keer het minst kon overtuigen. Aangezien er in vergelijking met vorig jaar weinig was veranderd en je nu wel moest betalen, bleef dit nog steeds de minste van de vier betalende spookhuizen. Zo bleek ook uit de reacties van de meeste mensen die uit het huis kwamen.

Dan maar onmiddellijk door naar onze favoriet van de vorige keer, “Voodoo Villains”. Ook deze keer waren we onder de indruk van dit huis. We mochten ook nu weer met twee binnenstappen en kregen iedere scare mee. Zo bleef één van de acteurs ons achtervolgen en was een andere acteur via de muur omhoog aan het klimmer waardoor we ons moesten bukken om onder hem door te gaan. Voor ons is het zeker het geld waard en mag het volgend jaar zonder twijfel terugkeren.

Het werd ondertussen al wat donker, dus konden we naar het Canada-gedeelte gaan om de twee spookhuizen daar een bezoekje te brengen. Een wandeling door het park toont aan hoe sfeervol Bellewaerde ’s avonds kan zijn. De sfeerverlichting die op strategische plaatsen is opgesteld zorgt voor de juiste setting tijdens dit Halloweenevenement.

Aangezien het nog niet volledig donker was, besloten we om eerst Mortal Mine te bezoeken. We hadden deze keer iets minder scares dan bij ons vorig bezoek, maar toch blijven we telkens opnieuw genieten van het hoge niveau van decoratie en de speciale effecten.

Eens buitengekomen was de zon volledig verdwenen en konden we Camping Corpse in het donker doen. Dit blijft echt een spookhuis om in het donker te bezoeken. De scares komen beter tot hun recht en ook hier zorgt de correcte belichting voor de juiste sfeer.

Daarna moesten we enkel nog het gratis spookhuis “Freaky Forest” gaan ontdekken in het donker. Je kon zien dat deze gratis was, want de wachtrij stond tot buiten vol. Toch ging de rij vlot vooruit en na een klein half uurtje konden we het bos betreden. De upgrade die ze dit jaar gegeven hebben aan dit bos is meer dan geslaagd. Ook het vuureffect blijft leuk, zeker in het donker.

Om de dag af te sluiten pikten we de laatste show van “Love After Death” mee. Ondanks dat we hem al enkele keren hebben gezien, blijft de show telkens boeien. Naast de illusies zelf is er heel wat te zien op het podium en je weet niet waar eerst gekeken.Na de show was het dan bijna tijd voor het muzikaal vuurwerk. Deze werd ingeleid door een korte show tussen Don Eduardo en Dona Lucia, waarna een relatief lang en mooi vuurwerk volgde. Een mooie afsluiter van een nog mooier pretparkseizoen.