Halloween zorgt voor bezoekersrecord in Liseberg

Na 16 Halloweendagen zat het seizoen van het Zweedse pretpark Liseberg erop. Voor het eerst bezochten 320.000 bezoekers tijdens deze periode het park. Zo werd dit park de belangrijkste herfstbestemming van Zweden.

 

Pompoenen, spookhuizen, vreemde circusartiesten en Trick or Treat… Liseberg had voor iedereen iets in de aanbieding tijdens Halloween. In totaal bezochten 320.000 bezoekers het park, een stijging van 22%. Dit was goed voor een omzet van 90 miljoen Zweedse kronen (zo’n flinke 87 miljoen euro).

140.000 bezoekers bezochten ook de spookhuizen Hotel Gasten, The Loft, Zombie en The Experiment. De nieuwste Halloweenattractie – The Shocker – werd bezocht door 53.000 bezoekers. Meer dan 200 acteurs joegen de gasten de stuipen op het lijf.

“De bezoekersaantallen van Liseberg zijn de laatste vier jaar erg stabiel, maar fluctueren enorm tijdens de seizoenen. Tijdens de zomer was het erg rustig vanwege de aanhoudende hittegolf. We konden dit verlies niet volledig goedmaken, maar we zijn enorm trots op ons Halloweenevenement en de reacties van onze bezoekers” vertelt CEO & President Andreas Andersen.

Voor een jaartotaal is het nu nog te vroeg, want het kerstseizoen trekt jaarlijks nog eens 400.000 tot 500.000 bezoekers naar Liseberg.

Andreas Andersen vult aan: “Het geeft voldoening te zien dat we stappen blijven zetten om het park minder seizoensafhankelijk te maken. Enkele jaren geleden betekende een slechte zomer dat de resultaten van het jaar om zeep waren. Dit risico is enorm verminderd.”

Ondertussen verdwijnen de laatste pompoenen uit het park om plaats te maken voor kerstbomen, winterse decoratie en kilometers aan kerstverlichting. Op 16 november begint het winterevenement.