Bouwwerken RMC-Coaster in Energylandia van start gegaan

In het Poolse pretpark Energylandia zijn de werken begonnen voor de grote nieuwe achtbaan die Rocky Mountain Construction zal bouwen. Het wordt een hybride achtbaan met 3 inversies en een hoogte van 60 meter. De achtbaan moet tegen de seizoensopening van 2020 klaar zijn.

 

Rocky Mountain Construction (RMC) zal tegen 6 april 2020 een spectaculaire achtbaan bouwen in Energylandia. Het gaat om een hybride achtbaan met houten supports en een stalen track die maar liefst 60 meter hoog zal zijn. Een duizelingwekkende snelheid van 115 km/u en een lengte van 1300 meter zijn voorzien. De hybride achtbaan zal 3 keer overkop gaan en tijdens de rit zullen er krachten tot 4 G te voelen zijn. Per uur zullen 1400 mensen een ritje kunnen maken.

 

Ondertussen maakte Energylandia bekend dat de achtbaan de naam Zadra zal dragen, dit betekent splinter in het Pools, verwijzend naar de houtendraagconstructie van de achtbaan. Tijdens de bekendmaking werd er naast de naam ook de lay-out met off- en onride beelden getoond.

 

Zadra zal houten supports krijgen met stalen draagbalken en de track waarop de trein rijd zal gemaakt worden van het I-Box Track type. I-Box Track is een stalen track die RMC gebruikt op hun hybride achtbanen. De nieuwe achtbaan zal ook in een volledige nieuwe zone komen te liggen op een nieuw stuk grond bij het park.

Ondertussen gingen de eerste bouwwerkzaamheden van start op een nieuw stuk grond ten westen van het park.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Foto’s: Skyscraper City & Pawel Patyk