Unieke Drifting Coaster komt voor het eerst sinds 2016 weer dicht bij huis

In de Duitse stad Krefeld, niet ver van de Nederlandse en Belgische grens, vindt dit jaar van 28 september tot en met 7 oktober 2018 de Herbstsprödentalkirmes plaats. Een van de attracties die je daar zeker niet mag missen is de Drifting Coaster van Ahrend. Dit is een grote achtbaan met swinningende karretjes, uniek in de wereld!

 

Naar de Herbstsprödentalkirmes van Krefeld zullen dit jaar 120 kraampjes komen, waaronder 14 grootvermaakattracties. De kermis vindt plaats op de Sprödentalplatz en is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Deze kermis biedt twee achtbanen: de familieachtbaan The Racing Coaster van Thoma & Hartmann, en de Drifting Coaster van de exploitant Ahrend. Daarnaast komt er ook nog het spookhuis Spuk van de Nederlanders Sipkema-Lütjens. Door zijn grote drop wordt deze soms ook aanzien als een semi-achtbaan.

De Drifting Coaster is gebouwd door de Franse constructeur Reverchon en is de enige Swinning Coaster in de wereld. De achtbaan ging in première op Zwitserse kermis in Luzern en kwam tot nog toe slechts 1 maal dicht tegen de grens. Dit was in het openingsjaar 2016 op de Annakirmes in Düren. Een uitgelezen kans dus om deze unieke rollercoaster te gaan ontdekken.

 

Naast de achtbanen komen er ook heel wat spectaculaire attracties zoals de Turbine “Flasher” van Zinnecker en de Roll Over “Commander” van Hanstein. Ook de Magic van Löffelhardt en de Matterhorn “Hawaii Swing” van Schaak zijn van de partij.

Meer thrill rides vinden we terug met de Break Dance van Bruch, de Schlager Express van Dreßen en de Hollywood Star van Gormanns. Wie van het uitzicht wilt genieten kan terecht in het reuzenrad Liberty Wheel van Gormanns.

Voor de kinderen vinden we het funhouse Time Factory van Hartmann terug, maar er zijn ook botsauto’s aanwezig en uiteraard de eerder genoemde spookhuis en familieachtbaan.

 

 

Attractielijst van het grootvermaak:

Drifting Coaster – FTE Ahrend (Swinning Coaster)

The Racing Coaster – Thoma & Hartmann (Family Coaster)

Spuk – Sipkema-Lütjens (NL) (Spookhuis / Semi-achtbaan)

 

Flasher – Zinnecker (Turbine)

Commander – Hanstein (Roll Over)

Magic – Löffelhardt (Magic)

Hawaii Swing – Schaak (Matterhorn)

Break Dance – Bruch (Break Dance 1)

Liberty Wheel – Gormanns (Reuzenrad)

Schlager Express – Dreßen (Music Express)

Hollywood Star – Gormanns (Twister)

 

Time Factory – Hartmann (Funhouse)

Golden Greats – Hartmann (Botsauto’s)

Super Automatic Scooter – Loosen (Botsauto’s)

 

 

Bron: Kermisland.be