Opening Wilde Hilde uitgesteld naar 2019

De nieuwe achtbaan Wilde Hilde in het Duitse Schwaben Park zal dit seizoen niet meer kunnen openen. Het prototype van de bouwer Ride Engineers Switserland (RES) kent problemen met het afremmen van de gondels.

 

Vorig jaar kondigde Schwaben Park in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg een nieuwe achtbaan aan. Het ging om een nieuw type achtbaan van de Zwitserse bouwer RES. De achtbaan bevat gondels die aan de zijkant van de track worden bevestigd. Deze zullen precies zoals een knikkerbaan naar onder rijden en ondertussen heen en weer bewegen.

Hoewel de bouw goed verliep, werden er tijdens de eerste testritten problemen met de gondels vastgesteld. Schwaben Park richt zich met Wilde Hilde op families met jonge kinderen. Voor dit doelpubliek zouden de gondels te snel of te sterk afremmen waardoor er een te grote belastingen ontstaat op het lichaam.

Volgens projectleider Viktor Mazzoleni nemen de instellingen om te komen tot een gezinsvriendelijke rijervaring meer tijd in beslag, waardoor er deze herfst verder getest moet worden. Inmiddels heeft Wilde Hilde al 2000 testritjes achter de rug.

Directeuren Thomas en Guido Hudelmaier melden dat ze hun best blijven doen om nog dit najaar softopeningen te houden. Hierbij zullen er testritten plaatsvinden met bezoekers onder echte omstandigheden. Dit geeft de fabrikant de kans om de combinatie mens en machine te leren kennen en verdere instellingen te verrichten.

Schwaben Park begrijpt de teleurstelling van het publiek, maar vraagt het begrip van de gasten mits het om een prototype gaat en er wereldwijd geen vergelijkbaar systeem bestaat.

[Not a valid template]

 

Bron: freizeitparkcheck