Nieuwe app laat je betalen per minuut bij verschillende dagattracties

Een nieuw innovatief bedrijf in Nederland heeft een app ontwikkeld die de gebruiker toelaat om zelf te kiezen hoeveel men betaald bij het bezoeken van dagattracties. Bezoekers moeten hierdoor niet meer de volle dagprijs betalen, maar kunnen ervoor kiezen om per minuut dat ze aanwezig zijn te betalen.

 

Sinds september is een nieuwe app op de markt die ervoor zorgt dat de consument op een alternatieve manier kan betalen bij diverse vrijetijdsbestedingen. Zo hoef je niet meer de volle pot te betalen voor een toegangsticket, maar kan je per aanwezige minuut betalen. Het Nederlandse bedrijf Tapperuse wil hiermee naar eigen zeggen de moderne consument tegemoetkomen en meer flexibiliteit bieden.

Dit idee is ontstaan toen oprichter Wilbert Witkamp op weg was met zijn zoon naar een buitenspeelparadijs, maar nog voor men aankwam begon het te regenen en moesten ze hun plannen aanpassen. Als het ’s middags opnieuw droog werd, vroeg zijn zoon waarom ze niet alsnog naar het speelparadijs konden. Aangezien de volle dagprijs betalen voor slechts 2 uur plezier niet aan de orde was, vroeg Wilbert zich af hoe deze parken zich hieraan konden aanpassen. Hij is toen met zijn zakelijke partner Ronald de Groot een innovatieve oplossing gaan zoeken waarbij de parken mensen kunnen verwelkomen die anders niet waren gekomen en profiteert men zo ook van een betere spreiding van bezoekers.

De gebruiker van de app moet zich éénmalig registeren en kunnen hiermee betalen voor zichzelf, vrienden of het hele gezin. Betalen doe je dan gewoon achteraf via AfterPay. Hierdoor zullen ook de wachtrijen aan de kassa verminderen.

Ondanks dat men nog maar pas van start is gegaan is de lijst met aangesloten partner al indrukwekkend te noemen. Zo kan je in België reeds Bobbejaanland en Comic Station bezoeken via dit principe, maar ook Wunderland Kalkar in Duitsland en Madame Tussauds Amsterdam in Nederland behoren bij de opties. Naast pretparken en musea zal je deze applicatie ook kunnen gebruiken voor een sauna- of fitnessbezoek en in de toekomst zelfs voor het huren van een fiets of auto.

 

In onderstaand filmpje kan je zien hoe Tapperuse precies werkt en waar je deze kan downloaden.

 

Momenteel is Tapperuse enkel beschikbaar in Nederland, maar de kans is groot dat deze binnenkort uitgebreid wordt naar andere landen.

 

 

bron:tapperuse