Sfeerverslag: Legoland Deutschland – 11 september 2018

9/11, een dag die we allemaal wel kennen omwille van de aanslag op het World Trade Centre, maar vanaf heden kennen wij als Themeparkfreaks deze dag als de dag waarop we Legoland Deutschland gingen ontdekken. Dit park, gelegen in het Oosten van Duitsland, staat bol van de kleurrijke blokjes en vooral leuke attracties.

 

Samen met Benjamin, Michael, Greet, Tim en Nathan stond Bobby Turbo op 11 september voor het allereerst voor de poorten van Legoland Deutschland. Al van de ingang viel ons op wat voor leuke sfeer er hing. We haalden snel onze ticketjes af aan de kassa en bedankten het park voor hun gastvrijheid, waarna we binnen wandelden.

We besloten meteen onze eerste credit af te vinken, want al vanop de parking zagen we de achtbaan Das Große LEGO Rennen. Deze achtbaan is van het type wilde muis, maar dan wel het aangenamere large park model, dat Mack Rides bouwt. Met een hoogte van 16 meter en een lengte van 400 meter leverde deze baan ons heel wat plezier. We kozen voor ons eerste ritje voor de niet virtual reality-versie, maar later op de dag zouden we ze opnieuw doen.

Na ons ritje op de achtbaan deden we het iets rustiger aan. We maakten een boottochtje in Hafen  Rundfarth. Het leuke hieraan is dat je zelf het gaspedaal hanteert en echt kan sturen.

We zagen hem al van ver staan, de sky fly-attractie Flying Ninjago. Voor Greet haar favoriete attractietype. Ikzelf haalde in het verleden al haal wat koprollen uit deze thrillride, die wanneer je de vleugels niet gebruikt ook gewoon familiaal is. Jammer genoeg lukte het me deze trip niet om als een gek te spinnen op deze dingen, maar steeds weer stap ik met veel plezier in voor een ritje.

De geur van het wokrestaurant kroop al geruime tijd in onze neus. Aangezien we ondertussen toch wel een hongerke kregen, besloten we dit horecapuntje uit te proberen. We kochten een zeer lekkere portie gewokte kip, die ons meer dan gesmaakt heeft.

Na ons middagmaal gingen we op bezoek in de replica LEGO fabriek, waar we leerden hoe de kleurrijke blokjes gemaakt worden. In LEGO Fabrik krijg je eerst een informatief filmpje te zien over de productie van een blokje, waarna je een replica fabriekshal betreedt. Zeer interessant om een keertje gezien te hebben.

Tijd voor actie nu, die we vonden bij de Hero Factory. Hier staan een tiental robotarmen opgesteld, met daarop twee stoeltjes. Deze armen laten je alle hoeken van de hal zien en draaien je zelfs helemaal ondersteboven. Greet en ik kozen, stoer als we zijn, meteen voor het hoogste niveau, wat een goede beslissing leek. Een unieke en zeer intense ervaring.

Tijd voor achtbaan twee van onze dag. Feuerdrache is gelegen in een mooi kasteel waar heel wat theming terug te vinden is. De baan zelf werd gebouwd door Zierer en bevatte heel wat pit. Het was echter vooral het darkridegedeelte dat ons verbaasde, zeer mooi uitgewerkt. We maakten dan ook meteen een tweede ritje.

En zo kwam ook onze derde credit in zicht, Drachenjagd. Dit bescheiden baantje van amper 5,5 meter hoog en 150 meter lijkt eerder voor de kids, maar bevat meer dan genoeg pit om ook ons te vermaken. De baan werd gebouwd door Gerstlauer en het zou zeker geen straf zijn om meerdere van deze baantjes te zien verschijnen in andere parken.

Vervolgens maakten we een ritje op de trapmonorail Tret-O-Mobile. Hierbij kan men een deel van het park vanuit de hoogte aanschouwen.

Maar wie het volledig park uit de hoogte wil kan bekijken kan dat ook in de uitzichttoren Aussichtsturm.

Vanuit deze toren zagen we onze volgende attractie al staan, de Egyptisch gethemde darkride. Maar voordat we deze zouden aandoen, namen we een kijkje in het kindergebied Duplo Land.

Bij Temple X-pedition neem je plaats in een treintje en moet je op doelen schieten. Deze Egyptisch aangeklede darkride straalt de nodige charme uit, maar het raken van de doelen bleek moeilijker dan verwacht.

Elk park heeft ook nood aan waterattracties en op deze bijzonder warme dag was Dschungel X-Pedition dan ook een welgekomen afwisseling. Deze log flume heeft grote bootjes, waarbij je met twee naast elkaar zit en doorheen een oerwoud vaart. Tijdens de tocht ontdek je heel wat LEGO dieren en dinosaurussen. Een zeer mooi uitgewerkte waterride.

In 2017 opende het park de gloednieuwe Ninjago-zone, om haar 15-jarig bestaan te vieren. In deze zone draait alles om het interactieve en de grote blikvanger is de darkride Ninjago The Ride. Bij deze attractie stap je in een karretje dat door het mooie gebouw rijdt. Je stopt telkens voor een scherm waar je je ninjamoves kan trainen. Om te schieten gebruik je in deze attractie geen simpel pistooltje, maar wordt alles gedaan door je handen te gebruiken.

En zo kwamen we aan bij Atlantis. Hier betreed je zogezegd een duikboot die je meeneemt naar de onderwaterwereld en tussen de vissen. In tegenstelling tot de versie in Legoland Windsor, stap je hier niet echt in een vaartuig, maar wandel je langsheen meerdere aquaria en doorheen een haaientunnel. Een beetje jammer wel dat men in dit park niet dezelfde versie heeft, maar we konden wel genieten van de vele visjes die je hier kan ontdekken.

In de LEGO Studio’s namen we plaats in een grote bioscoopzaal voor een 4D film. Altijd leuk meegenomen.

Afsluiten deden we met een extra ritje op Das Große LEGO Rennen. Ditmaal met virtual reality. Meestal vinden we zulke toevoeging best leuk, maar verkiezen we toch een ritje zonder. Das Große LEGO Rennen kon ons echter enorm verbazen. Eens je de bril opzet, met koptelefoon, word je volledig ondergedompeld in een virtuele LEGO race. De film had her en der wat lags, maar voor ons zestal was dit zonder twijfel de beste virtual reality-ervaring op een achtbaan die we tot op heden mochten beleven.

Onze dag sloten we af in Miniland, waar talrijke gebouwen terug te vinden zijn in miniatuurversie. Deze zijn volledig gebouwd met Legoblokjes. Je kunt hier meerdere Europese landen ontdekken, maar ook een waar Star Wars land. Nieuw voor dit jaar waren miniaturen van de hoogste gebouwen ter wereld. In dit gebied kan je makkelijk heel wat tijd doorbrengen.

Bij een gezellige dag en een toffe groep hoort uiteraard een toffe groepsfoto.

 

Sfeerverslag en foto’s: Bob Van Dyck