Freizeitpark Plohn brengt onride van looping coaster Dynamite naar buiten

Het Duitse pretpark Freizeitpark Plohn heeft de onride en offride video van de nieuwe grote achtbaan Dynamite naar buiten gebracht. Hierop is te zien dat de achtbaan driemaal overkop zal gaan en dat er na de first drop een grote tunnel volgt. De achtbaan is de duurste attractie uit de geschiedenis van het park en zal in 2019 moeten openen.

 

Twee weken gelegen, op een speciaal evenement tijdens één van de midzomeravonden in Freizeitpark Plohn, werd er een video getoond aan de bezoekers waarop de nieuwe achtbaan te zien was. De video liet stukken van de baan zien maar ondertussen heeft Plohn een gloednieuwe video online gezet met de volledige onride en ofride van de achtbaan.

Op deze video kunnen we nu voor het eerst de volledige lay-out en de verschillende elementen die de achtbaan zal bevatten, waarnemen. Dynamite wordt net zoals Lost Gravity in Walibi Holland een Big Dipper coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. De rollercoaster zal bakjes krijgen waarbij de buitenste zitjes geen vloer hebben waardoor de bezoekers door de lucht zweven.

De rollercoaster start met een lift hill van 44 meter hoog. Daarna duiken de bezoekers meteen naar beneden in een Dive Drop waarbij ze al meteen overkop gaan voor de rit goed en wel gestart is. De first drop eindigt in een tunnel onder de grond waar de trein met een snelheid van 100 km/u door raast. Hierna komt een Over Banked Curve en een Helix van 270°. De rit eindigt met looping en een Zero-G Roll waarbij de inzittende gewichtloosheid ervaren.

 

De bouw van de achtbaan kan je hier volgen.

 

 

Video: Freizeitpark Plohn