Teststrecke en Rock & Roller Coaster naar Hamburger Sommerdom

De Duitse grootstad Hamburg kent ieder jaar 3 grote kermissen, een in de lente, eentje in de zomer en eentje in de winter. Ondertussen is de attractielijst bekendgemaakt voor de Hamburger Sommerdom die plaatsvindt van 27 juli 2018 tot 26 augustus 2018. We geven jullie hier het overzicht.

 

De Hamburger Sommerdom telt 27 attracties van het type grootvermaak en staat maar liefst een volledige maand in Hamburg. Je kan de kermis terugvinden op de Heiligengeistfeld of via het openbaar vervoer haltes Feldstraße (Heiligengeistfeld) en St. Pauli die beide 2 minuten stappen zijn van de kermis.

 

Voor de achtbaanfanaten komen er 4 rollercoasters naar Hamburg. De kleinste is de Kuddel der Hai van Belli. Dit is een Big Apple rollercoaster. Vervolgens hebben we een grotere familieachtbaan, de Feuer + Eis van Barth & Kipp. De twee grootste achtbanen zijn de Rock & Roller Coaster van Vorlop en de looping coaster Teststrecke van Steiger. Teststrecke is een unieke Schwarzkopf-achtbaan die maar liefst 2 keer overkop gaat en een snelheid behaalt van 84 km/u. Een absolute topper dus. Ook de Rock & Roller Coaster is gebouwd door Schwarzkopf en loopt na al die jaren nog super smooth door zijn parcours.

 

Naast de achtbanen zijn er ook waterattracties te vinden. Zo is de Wildwasserbahn van Meyer-Steiger aanwezig. Dit is een log flume attractie, ook wel de boomstammetjes genoemd. Deze is 21 meter hoog en gebouwd door Mack Rides.

 

Een andere grote waterattractie is de Atlantis Rafting van Vorlop. Atlantis Rafting is een Rapid River, in de volksmond ook wel de ronde bootjes genoemd. De attractie werd gebouwd door Fabri en is 15 meter hoog.

 

De fans van de thrill rides kunnen terecht in de Booster “Jekyll & Hyde” van Thelen. Er is ook een 55 meter hoge Star Flyer aanwezig, dit is de Sky Dance van Nülken die de bezoekers tot een maximale hoogte van 43m brengt. Wie een overzicht over de stad wilt krijgen kan dan weer terecht in het reuzenrad Riesenrad van Steiger.

 

Klassieke thrill rides vinden we er terug met de Breack Dance “Dom Dancer” van Rüth en de Shaker van Wilhelm. Er zijn twee rupsen met de Action van Ohlrogge en de Love Dream van Rasch. Ook de Viva Mexico van Nülken is present.

 

Voor de kinderen vinden we er de zweefmolen Wellenflug van Hanstein en de glijbaan Münchner Rutsch’n van Stey. Daarnaast zijn er ook verschillende spookhuizen en funhouses te vinden. Natuurlijk kunnen verschillende botsauto’s ook niet ontbreken.

 

Nog een speciale attractie is van de partij. Het gaat om de Dr. Archibald Master of Time van Greier. Dit is een Virtual Reality dark ride. De VR-brillen zijn uitgerust met een koptelefoon en de attractie bevat naast de rit ook een voorshow.

 

 

De volledige lijst van het grootvermaak vind je hier:

Teststrecke – Steiger

Rock & Roller Coaster – Vorlop

Feuer + Eis – Barth & Kipp

Kuddel der Hai – Belli

Wildwasserbahn – Meyer-Steiger

Atlantis Rafting – Vorlop

 

Dom Dancer – Rüth

Shaker – Wilhelm

Action – Ohlrogge

Love Dream – Rasch

Viva Mexico – Nülken

Wellenflug – Hanstein

Jekyll & Hyde – Thelen

Münchner Rutsch’n – Stey

Sky Dance – Nülken

Riesenrad – Steiger

 

Der Große Irrgarten – Rasch

Mäuse Circus – Bruck-Plexnies

Glasirrgarten – Schau & Horlbeck

Big Bamboo – Hempen

Happy Family – Heine

Dom Geister – Rasch

[Geister Villa – Molengraft-Sipkema (NL)]

Dr. Archibald Master of Time – Greier

Autoscooter Stardust – Vespermann-Hartkopf

Autoscooter Super Skooter – Rasch

Autoscooter Bumper 1 – Mantau

 

 

Video’s:

 

 

Bron: kirmes-beschickungen