Uitgelicht: Karacho – Erlebnispark Tripsdrill

Met Karacho opende Erlebnispark Tripsdrill de eerste achtbaan waarmee je overkop kon gaan in het park. Deze achtbaan werd geopend in 2013, maar het volledige thema en het gebied rond de baan werden pas volledig afgewerkt in 2016.

 

Karacho is een bijzonder krachtige launched coaster, gebouwd door Gerstlauer. Deze achtbaan is van het type Infinity Coaster. De achtbaan kreeg een fabrieksthema. Het park nam ruim de tijd om het gebied rond de achtbaan vorm te geven, de baan zelf opende al in 2013, drie jaar later zou het gebied pas volledig klaar zijn. In dit gebied is ook een restaurant gelegen en een family ride.

Karacho begint aan haar rit met een stukje darkride en een inversie indoor. Wanneer het karretje naar buiten gaat wordt het gelanceerd aan 90 km/h. Tijdens de rit ga je door vier inversies: twee Dive Loops, een Corkscrew en een Heartline Roll.

Karacho heeft een hoogte van 30 meter en een lengte van 700 meter, de lancering zorgt voor een topsnelheid van 90 km/h. Voor de soundtrack werd beroep gedaan op het Duitse IMAscore.