Europa Park gaat uitgebrande attractie heropbouwen

De darkride Piraten in Batavia, die in Europa-Park werd vernield door een grote brand, zal worden heropgebouwd. Dat wordt bevestigd door Europa Park. De beslissing werd zelfs al één dag na de brand gemaakt. In het winterseizoen van 2020 valt de opening.

 

Goed nieuws voor de fans van Europa-Park en van de darkride Piraten in Batavia: de darkride zal opnieuw opgebouwd worden. De attractie en de complete themagebieden werden op 28 mei 2018 verwoest door een grote brand. Het thema en het ontwerp zullen identiek zijn zoals voorheen.

Armin Hänßel van Mack Solutions kondigde het volgde aan: “Natuurlijk zal de technologie de standaard van vandaag zijn, de figuren zullen meer verfijnd worden, maar wie de ‘Batavia’ kende voor de brand, zal deze herkennen in de nieuwe versie.”

Al snel werd de beslissing genomen om de uitgebrande attractie opnieuw te bouwen. De volgende dag zelfs al. “Omdat de familie Mack de zeer emotionele reacties van de fans van Europa-Park die de reconstructie van Batavia wilden. Omdat zelfs voor de familie Mack veel emoties en herinneringen blijven hangen”, aldus Hänßel.

Op het internet circuleren ondertussen enkele concepttekeningen van een vuurtijger die mogelijk in de attractie komt.

Het lijkt misschien ambitieus, maar de attractie en de omliggende themagebieden Nederland en Scandinavië zullen in het winterseizoen van 2020 terug geopend worden. Sterker nog, het Noorse gebied zal in 2019 terug de poorten openen voor de bezoekers. “Er zijn zoveel herinneringen en anekdotes in deze baan dat het een enorme en tegelijkertijd opwindende taak is om technici en ontwerpers te laten bouwen om deze baan nieuw leven in te blazen”, legt Armin Hänßel uit.

 

 

Bron: Europa Park & Badische Zeitung